NÄDALA KOOK | Maapähkli mekiga marjakrõbedik
Kogus: kuuele
Koostisosad
MARJATÄIDIS
800 g Külmutatud marjasegu (nt mustad ja punased sõstrad,vaarikad, mustikad jm)
1 spl Maisitärklis
3 spl Suhkur
PURUKATE
75 g Või
2.5 dl Nisujahu
2 dl Kaerahelbed
1.25 dl Suhkur
120 g Maapähklivõi
Serveerimiseks vahukoor, jäätis või Kreeka jogurt
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane marjad (va vaarikad), maisitärklis ja suhkur kastrulisse ja sega läbi. Pane pliidile ning kuumuta 3-5 minutit kuni marjad hakkavad sulama. Sega hulka vaarikad, kuumuta läbi ja tõsta ahjuvormi.
2. Sulata või ja lase jahtuda. Sega jahu, kaerahelbed, suhkur ja näpuotsaga soola. Hõõru näppudega hulka maapähklivõi kuni moodustub puru. Lisa sulatatud või ja näpi taas sõrmedega tainasse nii, et puru ei jääks kuivaks.
3. Puista puru marjadele, pane vorm ahju ja küpseta 25-30 minutit või kuni tainas on kuldpruun ja marjasegu vormi äärest mullitab.
4. Võta ahjust, lase 5 minutit seista ja serveeri vahukoore, jäätise või Kreeka jogurtiga.
Kommentaarid (0)