Foto: Tootja
Toidutare 9. aprill 2021 15:51
Kui tahaksid kõleda ilmaga valmistada õhtusöögiks midagi maitsvat ja soojendavat, proovi teha kanapada maapähklivõi-kookose kastmes!

Vaja läheb:

1 brokolipea (u 400 g)
2 küüslauguküünt
300 g maisi (külmutatud või konserveeritud)
2 porgandit
4 sl õli
2 tl riivitud ingverit
1 tl soola
pipart
500 g broileri sisefileed
2 tl kollast karripastat
2 sl (kuhjaga) maapähklivõid
400 ml kookospiima

Lõika brokoli õisikuteks, porgand ratasteks ning viiluta küüslauguküüned. Laota koos minimaisiga ahjuplaadile. Nirista peale õli. Maitsesta ingveri, soola ja pipraga ning sega läbi. Küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.

Vahepeal sega kookospiim maapähklivõi ja karripastaga, maitsesta soola ja pipraga.

Laota broileri sisefileed pannile köögiviljade vahele ning küpseta veel 10 minutit. Vala pannile kaste ning jätka küpsetamist umbes 10 minutit, kuni liha on küps ning kaste korralikult läbi kuumenenud.

Serveeri pada koos keedetud või aurutatud riisiga. Tegu on üsna toitva ja rohkelt köögivilja sisaldava toiduga, mille valmistamiseks mõeldud kookospiimast pool võid asendada köögiviljapuljongi või lihtsalt veega. Nii saad vähem rammusama toidu.

Retsept on pärit Andra Kalda raamatust "Ahjupanniroad" (Varrak, 2021).