PüreesuppFoto: Unsplash
Supiretseptid
11. aprill 2021, 08:17

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Hõrk ja heleroheline lillkapsa püreesupp tahiiniga

Jagan teiega mõnusa ja kiiresti valmiva supi retsepti, mida võib ilma muretsemata nautida ning mis teeb kõhu tükiks ajaks täis. Boonuseks näeb ka ilus ja kevadine välja.

Vaja läheb (4-le):

  • 1 keskmine lillkapsas, tükeldatud
  • 2 mugulsibulat, hakitud
  • 3 küüslauguküünt, hakitud
  • 2 spl gheed või kookosõli või võid
  • 2 suurt peotäit värsket spinatit
  • 500 ml head puljongit, mis meeldib
  • 1 spl tahiinipastat (võid asendada mandli- või maapähklivõiga)
  • 1 spl maitsepärmi (saab ka ilma)
  • maitsestamiseks soola, näpuga rafineerimata suhkrut, valget pipart, rohelisi ürte
  • Vajadusel keevat vett supi lahjendamiseks, kui tuleb liiga paks.

Tee nii:

Kõigepealt kuumuta paksu põhjaga kõrge servaga pannil või otse paksupõhjalises potis madalal kuumusel rasvaine sees hakitud sibul ja küüslauk helekuldseks.

Lisa tükeldatud lillkapsas (juur sobib ka patta ning terved värsked lehed) ja puljong (mina tegin Hiiumaal üle jäänud siia ja ahvena peadest ja oo kui hästi see sobis!) ning hauta pehmeks.

Vahetult enne püreestamist sega juurde spinat, maitsepärm ning tahini, maitsesta soola-suhkru-ürtidega ning lase tasakesi keema tõusta. Lõpuks püreesta saumikseri või blenderiga kenaks heleroheliseks kreemjaks supiks.

Kui sulle tundub, et supp sai liiga paks, lisa vähehaaval juurde keevat vett ja püreesta uuesti. Naudi võimsalt tervislikku, aga ülimaitsvat supikest ja tunne end õnnelikuna!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin