Pikkpoiss rohelises rüüsFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
12. aprill 2021, 11:50

VEIDI UUENDATUD KLASSIKA | Pikkpoiss rohelises rüüs

Kevadel ihkab ka pikkpoiss rohelist rüüd ja pitsiline käharkapsas sobib selleks suurepäraselt. See on vana hea tuttava roa värskendav ja atraktiivne vaheldus!  

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund ahjus

Koostisosad
5 tk Muna
1 tk Kähar peakapsas
Sool
Must pipar
70 g Sepik või sai
1 tk Suur sibul
1 kg Hakkliha
3 spl Sinep

Valmistamine

1. Puhasta käharkapsa närtsinud pealmised lehed välja, kui neid on, ja eralda järgmised 6–7 suuremat lehte. Lõika jämedad rootsukohad õhemaks. Lase potis vesi keema, lisa ka soola ja blanšeeri kapsalehti 2–3 minutit. Tõsta sõelale, loputa külma veega ja jäta nõrguma.

2. Pane sepik või sai mõneks minutiks külma vee sisse pehmenema. Puhasta sibul ja haki peeneks. Sega hakkliha kausis lahti, lisa kuivaks pigistatud sai, hakitud sibul, muna ja sinep, samuti 1 tl soola ja purustatud pipart. Sega hoolikalt läbi. Maitse, ja kui vaja, lisa sinepit, soola, pipat.

3. Aseta nõrutatud kapsalehed tööpinnale pooleldi ülestikku, nii et tekib ristkülik. Tõsta hakklihamass lehtedele ja suru laiali. Jäta servadest umbes 4 cm vabaks. Koori munad ja aseta üksteise järel hakkliha ühte serva. Rulli alates munadega servast kõik tugevasti rulli ja aseta ahjuvormi.

4. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Kata pikkpoiss fooliumiga ja küpseta ahju keskel umbes tund aega. 15 minutit enne küpsemisaja lõppu võta foolium pealt ära. Lase enne lahtilõikamist kümmekond minutit jahtuda.