KERGE KEVAD: kodujuustuga kausimagustoit
Kui soovid midagi veidi teistmoodi proovida, soovitan vahelduseks kohupiim kodujuustu vastu välja vahetada. Püreesta kodujuust saumikseriga ühtlaseks ning asenda retseptis olev kohupiim 1:1. Hullupööra hea! Tavaliselt kasutan ma Alma 5% klassikalist kodujuustu, mille õrn hapukus ja täpselt paras soolasus lisavad kreemidele just selle väikese erilise nüansi, millega kohupiim vahel hätta jääb.
Siin aga üks eriti lihtne kausimagustoit, millele lisab kreemisust vanillipuding. Neid on muide meie lettidele viimasel ajal eriti suur valik tekkinud!
Kodujuustuga kausimagustoit (5-6 kausikest)
- 350 g klassikalist kodujuustu
- 2 dl rõõska koort
- 200 g vanillipudingit
- poole sidruni mahl ja riivitud koor
- 1 apelsini riivitud koor
- 1 dl rosinaid
- 2-5 sl suhkrut, olenevalt pudingi magususest
- kaunistamiseks mandlilaaste
Tee nii:
Püreesta kodujuust saumikseriga ühtlaseks, lisa vanillipuding, alustuseks 2 sl suhkrut, sidrunimahl ja riivitud tsitrusekoor. Jäta osa apelsinikoorest ka kaunistamiseks.
Pese rosinad kuuma vee all läbi ning jäta sõelale nõrguma. Vahusta koor pehmeks, sega koos rosinatega kreemi hulka ning maitse. Olenevalt vanillipudingist võib kreem vajada rohkem suhkrut.
Jaga magustoit pokaalide vahel, kaunista mandlilaastude ja apelsinikoorega ning hoia serveerimiseni külmkapis.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)