Toiduuudised

KERGE KEVAD: kodujuustuga kausimagustoit 

Blogi Jazzinokitchen, 8. aprill 2021 09:38
Kodujuustuga kausimagustoit.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Kuigi lihavõttepühad on läbi, siis kevadisele toidulauale sobib jätkuvalt kohupiima ja kodujuustuga magustoite valmistada. Sega aga hea-parem kokku ning pane külmkappi sööjaid ootama. Et kreem liiga ühekülgseks ei jääks, lisa kindlasti ka midagi tugevama tekstuuriga. Hästi sobivad selleks näiteks purustatud küpsised või hakitud pähklid.

Kui soovid midagi veidi teistmoodi proovida, soovitan vahelduseks kohupiim kodujuustu vastu välja vahetada. Püreesta kodujuust saumikseriga ühtlaseks ning asenda retseptis olev kohupiim 1:1. Hullupööra hea! Tavaliselt kasutan ma Alma 5% klassikalist kodujuustu, mille õrn hapukus ja täpselt paras soolasus lisavad kreemidele just selle väikese erilise nüansi, millega kohupiim vahel hätta jääb. 

Siin aga üks eriti lihtne kausimagustoit, millele lisab kreemisust vanillipuding. Neid on muide meie lettidele viimasel ajal eriti suur valik tekkinud!

Kodujuustuga kausimagustoit (5-6 kausikest)

  • 350 g klassikalist kodujuustu
  • 2 dl rõõska koort
  • 200 g vanillipudingit 
  • poole sidruni mahl ja riivitud koor
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 1 dl rosinaid
  • 2-5 sl suhkrut, olenevalt pudingi magususest
  • kaunistamiseks mandlilaaste

Tee nii:

Püreesta kodujuust saumikseriga ühtlaseks, lisa vanillipuding, alustuseks 2 sl suhkrut, sidrunimahl ja riivitud tsitrusekoor. Jäta osa apelsinikoorest ka kaunistamiseks.

Pese rosinad kuuma vee all läbi ning jäta sõelale nõrguma. Vahusta koor pehmeks, sega koos rosinatega kreemi hulka ning maitse. Olenevalt vanillipudingist võib kreem vajada rohkem suhkrut.

Jaga magustoit pokaalide vahel, kaunista mandlilaastude ja apelsinikoorega ning hoia serveerimiseni külmkapis.