VAID 5 KOOSTISOSA: kevadine virsiku-vahukoorerull
Vaja läheb (8−10 maiasmokale):
- 4 suurt toasooja muna
- 1,5 dl + 3 sl suhkrut
- 1,5 dl jahu
- 4 kompotivirsikupoolikut
- 2 dl vahukoort
Lisaks:
- 1 tl küpsetuspulbrit
Valmista rullbiskviiti nii:
1. Biskviidi tegemiseks vahusta munad 1,5 dl suhkruga heledaks vahuks, alustades aeglase käiguga, kiirust hiljem juurde lisades – õige tekstuuri saad 10 minutiga.
2. Sõelu munavahule omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber ning sega tainas spaatliga õrnalt ühtlaseks.
3. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta biskviiti 200kraadises ahjus pöördõhurežiimil 8−10 minutit, kuni see on helekuldne.
4. Kummuta biskviit teisele 2 sl suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja eemalda ahjus käinud küpsetuspaber. Keera biskviit õrnalt koos uue paberiga rulli ja lase jahtuda.
5. Täidise tegemiseks vahusta rõõsk koor 1 sl suhkruga. Tükelda nõrutatud virsikupoolikud.
6. Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri sellele vahukoor, puista peale virsikutükid ja rulli biskviit taas kokku, jättes jätkukoha alla. Hoia rulli serveerimiseni külmkapis.
Rullbiskviit valmib 30 minutiga + biskviidi jahtumise aeg!
Kommentaarid (0)