Kevadine virsiku-vahukoorerull.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
23. aprill 2021, 09:48

VAID 5 KOOSTISOSA: kevadine virsiku-vahukoorerull

Õhulise rullbiskviidi saladus peitub piisavas munade vahustamises – varu selleks vähemalt kümme minutit, et saada eriti hõrk kook. Kui soovid rullbiskviiti kohe pärast valmimist serveerida, võid biskviidi enne vahukoore lisamist õrnalt kompotisiirupiga üle pintseldada. Kui rullil on aega enne serveerimist külmkapis seista, ei ole vaja seda ekstra niisutada.

Vaja läheb (8−10 maiasmokale):

  • 4 suurt toasooja muna
  • 1,5 dl + 3 sl suhkrut
  • 1,5 dl jahu
  • 4 kompotivirsikupoolikut
  • 2 dl vahukoort

Lisaks:

  • 1 tl küpsetuspulbrit

Valmista rullbiskviiti nii:

1. Biskviidi tegemiseks vahusta munad 1,5 dl suhkruga heledaks vahuks, alustades aeglase käiguga, kiirust hiljem juurde lisades – õige tekstuuri saad 10 minutiga.

2. Sõelu munavahule omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber ning sega tainas spaatliga õrnalt ühtlaseks.

3. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta biskviiti 200kraadises ahjus pöördõhurežiimil 8−10 minutit, kuni see on helekuldne.

4. Kummuta biskviit teisele 2 sl suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja eemalda ahjus käinud küpsetuspaber. Keera biskviit õrnalt koos uue paberiga rulli ja lase jahtuda.

5. Täidise tegemiseks vahusta rõõsk koor 1 sl suhkruga. Tükelda nõrutatud virsikupoolikud.

6. Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri sellele vahukoor, puista peale virsikutükid ja rulli biskviit taas kokku, jättes jätkukoha alla. Hoia rulli serveerimiseni külmkapis.

Rullbiskviit valmib 30 minutiga + biskviidi jahtumise aeg!