Mida borši päritolu kohta rääkis kaks nädalat tagasi Õhtulehe toiduküljel põhjalikult David Vseviov, loe Toidutarest. Foto: Mari Luud
, 19. märts 2021 18:15
Ukraina on võtnud sihiks pääseda borši keetmisega UNESCO maailmapärandi nimekirja, kuid tal on rivaalid – Venemaa ja Poola.

Ukraina on võtnud sihiks pääseda borši keetmisega UNESCO maailmapärandi nimekirja, kuid tal on rivaalid – Venemaa ja Poola.
Ukraina kultuuriministeerium korraldas hiljuti YouTube'is kohalike tippkokkade boršivõistluse, mida juhtis staarkokk Yevhen Klopotenko. See oli BBC Newsi teatel järjekordne samm riigi püüdlustes pääseda boršiga maailmapärandi nimekirja: ukrainlaste väitel mainis borši kirjalikes allikates esimest korda Saksa rändur Martin Grüneweg 1584. aastal pärast Kiievi külastamist.
Edasi lugemiseks:
Digipaketiga saad ligipääsu Õhtulehe, Naistelehe, Tiiu, Nipiraamatu, Käsitöö, Kodukirja, Toidutare, Eesti Ajaloo, Eesti Metsa, Kalale! Looduses ja Ristiku Ristsõnade tasulistele artiklitele. Lisaks saad lugemisõigust jagada 4 sõbraga. Tellimus olemas? Logi sisse
Kommentaarid (0)