Linnuliha retseptid

LIHTNE PIDULIKUM ROOG | Pardirind apelsinikastmes  

Pille Enden, 19. märts 2021 06:29
Pardirind apelsinikastmes Foto: Jaan Heinmaa
Maitsva ja mahlase krõbeda nahaga pardifilee saab väga lihtsalt ja kiiresti pannil praadides. Maitset annavad lihale rosmariin, küüslauk ja apelsinimahl. Filee võiks jääda keskelt veidi roosaks, seepärast on oluline seda mitte üle praadida. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Pardifilee
4 tk Rosmariinioks
6 tk Küüslauguküüs
2 spl Või
1.5 dl Apelsinimahl
Sool
Must pipar
KUSKUSS
2 dl Pärlkusskuss
0.5 dl Apelsinimahl
3 spl Hakitud petersell
3 spl Mandlilaastud

Valmistamine

1. Lõika pardifileedessse ruudud, kuid nii, et lõige ei ulatuks lihani. Hõõru soola ja pipraga sisse.

2. Pane pardifileed nahapool all külmale pannile ja prae mõõdukal kuumusel 15-17 minutit. Kui vaja, siis reguleeri kuumust, filee peab veidi särisema, kuid ei tohi ära kõrbeda.  Kalla enamus rasvast pannilt ära. Pane pannile rosmariin ja pikuti poolitatud küüslauguküüned, keera fileed ümber ja aseta rosmariini ja küüslaugu peale. Pane pannile või ja mahl ning prae veel 5-8 minutit sõltuvalt filee paksusest.

3. Võta fileed pannilt ja hoia fooliumi all soojas. Pane pann tagasi pliidile ja kuumuta kuni pannile jäänud kaste tiheneb.

4. Vahepeal keeda kuskuss soolakas vees vastavalt pakendil olevale ajale pehmeks ja kurna. Sega hulka aplsinimahl, hakitud petersell ja mandlilaastud ning maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri pardifilee kastme ja kuskussiga.