LIHTNE JA KIIRE: metspähklitega minimuffinid
Muffinid on maitsvad nii soojalt kui ka jahtunult. Seistes muutub muffinite tekstuur tänu suurele pähklisisaldusele martsipaniseks. Gluteenivabad muffinid sobivad ka kõigile neile, kes nisuvalku oma toidulaual näha ei soovi.
Metspähklitega minimuffinid (12 tk)
- 90 g metspähkleid
- 60 g tuhksuhkrut
- 35 g riisijahu
- näpuotsatäis soola
- näpuotsatäis küpsetuspulbrit
- 2 väikest-keskmist mahemuna
- 50 g keefirit
- võid vormi määrimiseks
Tee nii:
Vala pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti 180 kraadi juures pöördõhuga 8-9 minutit, kuni pähklid on jumekad ning ahjust tuleb pähklilõhna. Et aega kokku hoida, määri samal ajal metallist muffinivormi pesad võiga, silikoonist vorme määrima ei pea. Võta pähklid ahjust, aga jäta ahi tööle.
Vala pähklid puhtale köögikäterätile ning hõõru rätiku vahel kuumadelt pähklitelt koored lahti. Nopi pähklid koorte vahelt blenderisse ning surista jämedaks jahuks. Lisa pähklitele kuivained ning blenderda kergelt uuesti läbi – nii hoiad ühe kausi pesu ning segamisnõu ja -vaeva kokku.
Klopi munad keefiriga lahti ning sega kuivainetega. Vala tainas vormidesse ja küpseta muffineid 170 kraadi juures pöördõhuga 18-20 minutit, kuni muffinid on pealt helekuldsed.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)