Toiduuudised

Põnevaid fakte piimast: miks ta on valge, miks tekib kile? (4)

LISA KOMMENTAAR

üks mälestus3. märts 2021, 14:00
Kui olin isale tema viimastel aastatel hooldajaks, soovis ta ikka mannaputru või piima-juurviljasuppi.Mul oli kodus elektripliit, temal gaasipliit. See oli äkiline. Passisin puulusikaga juures, segasin, valvasin kullipilgul, aga niipea kui korraks midagi muud tegin, kas või midagi külmikust võtsin, ajas piim juba üle poti serva. See juhtus IGA KORD. ju olin oma el. pliidiga harjunud, tollega sai nõrgas kuumuses sussutada. Oh seda pruuni ollusega potipõhja ja pliidi küürimist, iial ei unune!
vana3. märts 2021, 13:54
Mulle õpetati, et kui nn mineku peal piimale lisada suhkrut. ei lähe see tükki. Nii ongi.
Mammi 1. märts 2021, 11:32
Värske piim ei ole mitte rõõsa vaid rõõsk (rõõsa-rõõska). Ja kui see potis kalgendunud vana piim kurnata ja läbi pesta, saab sellest kohupiim.
1. märts 2021, 09:58
Põhja kõrbemisest päästab ka kui keedunõud tulest või kuumutusplaadist kõrgemal hoida, st. kuum õhk on kuumutajaks.