TERE KEVAD! Tsitruse-mango kook kataifitainast põhjal
Tsitruse-mango kook kataifitainast põhjal
8 tükki
Valmistusaeg 40 minutit + 35–40 minutit ahjus
Kataifitainas koosneb peenetest tainaniitidest ning jääb küpsedes õhuline ja krõbe. Lahtilõikamisel tuleks arvestada, et kreem on üsna pehme ja lõikamisel ei pruugi oma kuju säilitada, aga maitset see ei mõjuta.
Põhi:
300 g külmutatud kataifit
150 g võid + natuke vormi määrimiseks
1 dl vahukoort
2 sl mett
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl vanilliekstrakti
Täidis:
6 suurt munakollast
1 dl suhkrut
1 dl mangopüreed
2 sl sidrunimahla
1,5 sl maisitärklist
2 tl riivitud sidrunikoort
100 g võid
2 mandariini või 1 apelsin
0,5 mangot või 3–4 konservmango viilu
Kaunistamiseks:
1 mandariin või 0,5 apelsini
0,5 mangot või 3–4 konservmango viilu
50 g viinamarju
Kui pakis on tainast rohkem, siis lõika selleks korraks vajalik kogus ja ülejäänu pane sügavkülma. Terava noaga on külmunud kataifit üsna hõlbus lõigata.
Sulata tainas korralikult üles, et ka keskelt oleks sulanud. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 20 cm lahtikäiv koogivorm võiga.
Sulata või, sega hulka vahukoor, mesi, kaneel ja vanilliekstrakt. Haruta tainas võimalikult lahti ja pane võisegusse, tõsta ja keera, nii et see oleks igalt poolt võiseguga koos. Tõsta vormi, kata põhi ja küljed. Küpseta u 35–40 minuti jooksul kuldpruuniks ja krõbedaks. (Aeg-ajalt vaata, et tainas liiga pruuniks ei küpseks, ohu korral kata fooliumiga.) Võta ahjust ja lase jahtuda.
Klopi kastrulis lahti munakollased, klopi hulka suhkur, mangopüree, sidrunimahl ja -koor ning maisitärklis. Lisa kuubikuteks lõigatud või ja pane kastrul pliidile. Kuumuta mõõdukal kuumusel, samal ajal segades, kuni kreem on paksema majoneesi taolise konsistentsiga. Võta pliidilt. Kui kreemis on tükke, siis hõõru need läbi peene sõela. Lase jahtuda.
Koori mandariinid või apelsin, eralda sektoriteks, eemalda kelmed ja tükelda. Tükelda mango ja sega koos mandariinitükkidega kreemi sisse. Võta kataifitainast põhi vormist, pane tordialusele ja täida kreemiga. Kaunista mandariinisektorite, mangoviilude ja viinamarjadega. Kuni serveerimiseni hoia külmas.
Krõbeda taina ja kreemise sisuga päikesekollane kook sobib ka peatselt saabuvate lihevõttepühade lauale.
Kommentaarid (0)