Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
18. veebruar 2021, 09:27

KUKLITELE VAHELDUSEKS: kaerapannkoogid soolalõhega (1)

Kellel käib vastlakukliralli veel jätkuvalt täistuuridel, kuluks ilmselt kõikide kookide-saiakeste-šokolaadi-vahukoore vahele ära üks soolane amps. Pannkoogid ja pliinid on meist nii lääne kui ka ida pool traditsiooniline vastlaroog, nii et praegusel ajal on neid igati sobilik lauale sättida.

Need kaerapannukad on hetkel vaieldamatult minu lemmikud pannkoogid ning selle või sarnase retsepti järgi teen neid päris tihti – tavaliselt küll vaba käega ja olenevalt külmkapi sisust piimalist vahetades. Kui kasutad gluteenivaba kaerajahu või jahvatad jahu ise vastava märgistusega kaerahelvestest, saad gluteenivabad kaerapannkoogid. 

Kaerapannkoogid soolalõhega (kahele-kolmele)

  • 3 dl keefirit või hapupiima
  • 2 muna
  • 150 g täistera kaerajahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola

Lisaks:

  • soolalõhet
  • avokaadot
  • toorjuustu
  • idusid
  • lambsalatit
  • musta pipart

Tee pannukaid nii:

Mõõda kõik taina ained kaussi ning vispelda ühtlaseks. Kui oled laisk, teeb selle töö kahe sekundiga ka saumikser. Kuumuta pann ning küpseta lusikakoogid. Teflonpannile ma ise eraldi rasvainet ei lisa, kuid vabalt võid pannile ka törtsu õli või õli-võisegu lisada. Serveeri kooke soojalt lisanditega.

Loe blogipostitust siit!