Apelsini-mandlikook.Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
12. veebruar 2021, 13:06

NÄDALA KOOK | Väherasvane, laktoosi- ja gluteenivaba lihtne apelsini-mandlikook (1)

Vaid viiest koostisosast koosnev apelsinimaitseline kook on mahlane ja mitte väga magus. Kook on laktoosi- ja gluteenivaba ning siin ei ole ka grammigi rohkem rasva, kui vaid munades ja mandlijahus leidub. 

Koostisosad
3 tk Keskmine apelsin
250 g Mandlijahu
6 tk Suur muna
2 tk Küpsetuspulber
3 dl Suhkur

Valmistamine

10 tk

1. Pane 2 tervet koorimata apelsini potti, kata külma veega ja kuumuta keemiseni. Keeda 30 minutit ja kurna. (Jälgi keetmise ajal, et vesi ära ei keeks.) Lase jahtuda.

2. Lõika apelsinid 1 cm viiludeks ja need kuubikuteks. Eemalda seemned

3. Kuumuta ahi 160 kraadini. Määri 22-23 cm koogivorm õliga ja kata küpsetuspaberiga. Pane apelsinid kombaini ja töötle püreeks. Püreesse võivad jääda mõned väikesed tükid.

4. Lisa mandlijahu, munad, küpsetuspulber ja suhkur. Töötle ühtlaseks massiks.

5. Vala vormi ja küpseta 55–60 minutit. Lase jahtuda. Võta vormist ja kaunista apelsiniviilude ning mandlilaastudega.