SOOJENDAV JA MAITSEROHKE | Odrakruubipilaff jõhvikate ja mandlitega
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
3 dl Odrakruubid
200 g Röstitud valged mandlid
2 tk Suur porgand
2 tk Punane sibul
Õli praadimiseks
0.5 tl Kaneel
7 dl Vesi
1 spl Puljongipulber
0.5 tk Värskelt pressitud apelsini mahl ja riivitud koor
100 g Kuivatatud jõhvikad
Sool
Must pipar
Värske murulauk
Valmistamine
taimne
1. Pane odrakruubid eelmisel õhtul või vähemalt paar tundi enne söögitegemist leige vee sisse likku.
2. Haki mandlid jämedalt. Koori porgandid ja sibulad ja haki väikesteks tükkideks.
3. Aja poti põhjas paar supilusikatäit õli kuumaks ning kuumuta selles segades sibulat-porgandit 3-4 minutit, kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma. Lisa hakitud mandlid ja kaneel ning kuumuta segades minuti jagu. Lisa loputatud ja nõrutatud odrakruubid ning kuumuta veel paar minutit.
4. Lisa potti vesi, puljongipulber, apelsini koor ja mahl ning jõhvikad. Lase keema tõusta ja hauta pilaffi madalal kuumusel kaane all, aeg-ajalt segades umbes 40 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning serveerimisel puista peale hakitud värsket murulauku.
Kommentaarid (0)