Taimetoidu retseptid

SOOJENDAV JA MAITSEROHKE | Odrakruubipilaff jõhvikate ja mandlitega 

Tiina Lebane, 4. veebruar 2021 06:49
Odrakruubipilaff jõhvikate ja mandlitegaFoto: Jaan Heinmaa
See odrakruubiroog on toob sinu taldrikule hõngu araabia köögist. Pilafi põhikoostisaine riisi asemel troonib siin odrakruup, araabiapärast maitsekust lisab kaneel, mandlid ja apelsin ning magusust kuivatatud jõhvikad. Kui paned kruubid eelmisel õhtul likku, siis valmib roog kiiremini. Söö iseseisva toiduna või lisandina liha (veis, metsloom) kõrvale.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
3 dl Odrakruubid
200 g Röstitud valged mandlid
2 tk Suur porgand
2 tk Punane sibul
Õli praadimiseks
0.5 tl Kaneel
7 dl Vesi
1 spl Puljongipulber
0.5 tk Värskelt pressitud apelsini mahl ja riivitud koor
100 g Kuivatatud jõhvikad
Sool
Must pipar
Värske murulauk

Valmistamine

taimne

1. Pane odrakruubid eelmisel õhtul või vähemalt paar tundi enne söögitegemist leige vee sisse likku.

2. Haki mandlid jämedalt. Koori porgandid ja sibulad ja haki väikesteks tükkideks.

3. Aja poti põhjas paar supilusikatäit õli kuumaks ning kuumuta selles segades sibulat-porgandit 3-4 minutit, kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma. Lisa hakitud mandlid ja kaneel ning kuumuta segades minuti jagu. Lisa loputatud ja nõrutatud odrakruubid ning kuumuta veel paar minutit.

4. Lisa potti vesi, puljongipulber, apelsini koor ja mahl ning jõhvikad. Lase keema tõusta ja hauta pilaffi madalal kuumusel kaane all, aeg-ajalt segades umbes 40 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning serveerimisel puista peale hakitud värsket murulauku.