See roog on üks tõeliselt tervislik ja kõhtu täitev valgupomm, mida hindavad nii lapsed, tervisesportlased kui ka niisama hea toidu nautijad.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
7. veebruar 2021, 09:43

PARAS PORTS VALKU! Krõbe kanafilee spinati ja kikerhernestega

See roog on üks tõeliselt tervislik ja kõhtu täitev valgupomm, mida hindavad nii lapsed, tervisesportlased kui ka niisama hea toidu nautijad. Roog on üksigi toekas, kuid soovi korral võid kõrvale serveerida aurutatud riisi või röstris-grillpannil kuuma saanud juuretisesaia.

Vaja läheb (neljale):

  • 2 suuremat kanafileed
  • 5 sl nisujahu (gluteenivaba roa saad, kui asendad jahu maisitärklisega)
  • 1 + 0,5 tl meelepärast karripulbrit
  • 400 g konservkikerherneid
  • 200 g beebispinatit
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli

Valmista toitu nii:

1. Lõika kanafileed lapiti pooleks, nii et saad neli õhukest fileed. Haamerda fileed lihahaamriga kergelt üle, et tükid oleksid enam-vähem ühtlase paksusega. Maitsesta kana mõlemalt poolt soola ja pipraga ning hõõru maitseained lihasse.

2. Sega kausis jahu ja 1 tl karripulbrit, tõsta juurde kana ja sega läbi, et fileed oleksid igast küljest korralikult jahused.

3. Kuumuta pannil õli ja prae kanafileed mõlemalt poolt kuldseks ning seest küpseks. Tee seda vajadusel kahes jaos, et panni mitte üle koormata.

4. Kuni kana praeb, loputa kikerherned jooksva vee all sõelal ja nõruta.

5. Kuumuta teisel pannil õli, prae kikerherneid mõni minut ja maitsesta need 0,5 tl karripulbri, soola ja pipraga.

6. Lisa kikerherneste juurde pool spinatist ja närtsita lehti kuumutades paar minutit. Lisa pannile ülejäänud spinat, sega läbi ja võta pann tulelt. Nii jääb osa spinatist värske, osa mõnusalt pehmeks haudunud. Serveeri kana kikerherne-spinatilisandiga.

Toit valmib 15 minutiga!