Foto: Kristi Rebane
Mehhiko köök
10. jaanuar 2021, 11:48

AVASTA UUSI MAITSEID: mehhikopärased hakkliha-oatäidisega burritod

Parimad on burritod kohe pärast valmistamist, kui juust tänu kuumale hakklihasegule ja riisile juba sulab, kuid avokaadosalsa on veel värske ja mais krõmps. Burritode kõrvale kastmeks sobib hästi serveerida hapukoort.

Vaja läheb (neljale):

  • 1 dl riisiteri
  • 1 sibul
  • 250 g veisehakkliha
  • 0,5 tl vürtsköömneid
  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 0,5−1 tl Cayenne’i pipart või tšillihelbeid
  • 400 g purk musti ube
  • 2 sl kontsentreeritud tomatipastat
  • soola
  • 1 suur või 2 väikest avokaadot
  • 1 laim
  • 4 suurt nisutortiljat
  • 1 dl maisiteri
  • 1,5 dl riivjuustu
  • praadimiseks õli

Valmista burritosid nii:

1. Loputa riis sõelal ja keeda see pakil oleva juhise järgi valmis. Samal ajal valmista ülejäänud täidis.

2. Haki sibul ja prae õlis kuldseks.

3. Lisa pannile ka hakkliha. Pruunista liha veidi ja maitsesta siis vürtsköömnete, koriandri ja Cayenne’i pipra või tšillihelvestega.

4. Lisa pannile ka sõelal loputatud oad, tomatipasta ja mõni supilusikatäis vett, et tomatipasta paremini seguneks. Lase pannitäiel mõni minut podiseda ja timmi soolasus parajaks.

5. Puhasta avokaadod ja haki eraldi kaussi kuubikuteks. Pigista juurde laimimahl ja sega läbi.

6. Soojenda tortiljad kuival pannil, mikrolaine- või fooliumisse keeratult praeahjus.

7. Pane burritod kokku, tõstes iga tortilja keskele sooja riisi, hakklihasegu, riivjuustu, avokaadokuubikuid ja maisi. Keera alumine tortiljapool ja küljed täidisele ning keera burrito rulli. Lõika pooleks ja serveeri kohe.

Rullid valmivad 30 minutiga!