KÕIK KORRAGA AHJU! Minipikkpoisid ahjujuurviljadega
2 dl Tomatimahl
1.5 dl Kiirkaerahelbed
1 tk Sibul
2 tk Muna
600 g Segahakkliha
1 dl Ketsup
1 spl Rapsiõli
1 tl Sinep
0.25 tl Jahvatatud muskaat
6 tk Keskmine kartul
3 tk Porgand
3 spl Oliiviõli
0.5 tl Küüslaugusool
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kaerahelbed ja tomatimahl, jäta 30 minutiks seisma. Koori ja riivi sibul. Sega kaerahelveste hulka lahtiklopitud munad ja sibul. Lisa hakkliha ja 0,5 dl ketsupit, maitsesta soola ja pipraga ning klopi korralikult läbi. Vormi massist 4 pätsi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Sega 0,5 dl ketsupit, õli, sinep ja muskaat ning pintselda pätsidele.
3. Koori kartulid ja porgandid, lõika kartulid 4-6 sektoriks ja porgandid umbes 2 cm juppideks. Sega 2 sl oliiviõli, küüslaugusool ja pipar, kalla juurviljadele ja sega läbi.
4. Küpseta 35-40 minutit, keera korra küpsemise ajal juurikad ümber. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja serveeri.