Minipikkpoisid ahjujuurviljadega Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
26. detsember 2020, 11:28

KÕIK KORRAGA AHJU! Minipikkpoisid ahjujuurviljadega

Kogu praad ühel pannil valmistada on mugav ja praktiline. Pikkpoisi minivariant on sobiv argipäeva õhtusöögiks, pühapäeva lõuna- või peolauale. Väikesed pätsid küpsevad kiiremini ja samal ajal valmivad ka juurikad, niiet lisand on kohe olemas.  Hakklihasegusse lisatav tomatimahl annab pätsidele mahlasust ja pealemääritav ketsup hoiab kuivamast. Maitsestatud ketsupi asemel võib nii hakklihamassi hulka panna kui peale määrida BBQ-kastet, mis annab veidi suitsust maitset.
Koostisosad
2 dl Tomatimahl
1.5 dl Kiirkaerahelbed
1 tk Sibul
2 tk Muna
600 g Segahakkliha
1 dl Ketsup
1 spl Rapsiõli
1 tl Sinep
0.25 tl Jahvatatud muskaat
6 tk Keskmine kartul
3 tk Porgand
3 spl Oliiviõli
0.5 tl Küüslaugusool
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kaerahelbed ja tomatimahl, jäta 30 minutiks seisma. Koori ja  riivi sibul. Sega kaerahelveste hulka lahtiklopitud munad ja sibul. Lisa hakkliha ja 0,5 dl ketsupit, maitsesta soola ja pipraga ning klopi korralikult läbi. Vormi massist 4 pätsi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2. Sega 0,5 dl ketsupit, õli, sinep ja muskaat ning pintselda pätsidele.

3. Koori kartulid ja porgandid, lõika kartulid 4-6 sektoriks ja porgandid umbes 2 cm juppideks. Sega 2 sl oliiviõli, küüslaugusool ja pipar, kalla juurviljadele ja sega läbi.

4. Küpseta 35-40 minutit, keera korra küpsemise ajal juurikad ümber. Võta ahjust, lase 10-15 minutit seista ja serveeri.