„Eestimaalased tarbivad veretooteid aasta-aastalt pisut vähem, kuid piltlikult öeldes proovib eestlane mõne verivorsti hooaja jooksul ikka ära," tõdeb Nõo Lihatööstuse nõukogu liige Simmo Kruustük. Foto: Aldo Luud
Toiduuudised
5. detsember 2020, 18:00

VEERAND SAJANDIT MÜÜGIL: verivorsti vanaema pärineb Otepäält

Eestlane on truu oma lemmikmaitsetele - nii on Otepää klassikalist verivorsti söödud juba 25 aastat ja üle 20 aasta on turul püsinud ka Maksi & Mooritsa Maitselt Mahe verivorst.

Eestlane on truu oma lemmikmaitsetele - nii on Otepää klassikalist verivorsti söödud juba 25 aastat ja üle 20 aasta on turul püsinud ka Maksi & Mooritsa Maitselt Mahe verivorst.

Vähemalt 20 aastat on pühadelaual seisnud Rakvere verivorst ja 16 aastat Rakvere Pühade verivorst suitsupeekoniga. Kui esimene neist on pigem klassikalise maitsestusega, siis teist iseloomustab magus-vürtsikas ja suitsune mekk. Nõo lihatööstuse staažikaim tegija on turul üle kümne aasta vastu pidanud Joosepi verivorst ja kümnendat sünnipäeva tähistab tänavu Saaremaa Lihatööstuse verivorst suitsulihaga.  

Edasi lugemiseks: