Jõhvika-rukkileivavaht Foto: Jaan Heinmaa
12. detsember 2020, 08:16
JÕULUOOTUSE PÄEVARETSEPT | Jõhvika-rukkileivavaht
Koduselt lihtne ja mõnusalt hapukas leivavaht sobib nii argi-kui pidupäeva magustoiduks. Selles roas saab säästlikult ära kasutada tahkeks läinud leiba. Serveeri piima või hapukoorega, viimane toob leiva maitse eriti hästi esile.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
RETEPT
5 tk Rukkileivaviil
3 dl Vesi
100 g Jõhvikad (u 3dl)
1.5 dl Õuna- või jõhvikamahl
1.5 dl Suhkur
2 spl Manna
0.5 tl Jahvatatud kaneel
Serveerimiseks piim või hapukoor
RETEPT
5 tk Rukkileivaviil
3 dl Vesi
100 g Jõhvikad (u 3dl)
1.5 dl Õuna- või jõhvikamahl
1.5 dl Suhkur
2 spl Manna
0.5 tl Jahvatatud kaneel
Serveerimiseks piim või hapukoor
Valmistamine
1. Pane leivaviilud ja vesi kastrulisse, lase 20 minutit pehmeneda. Pane pliidile, kuumuta keemiseni ja lase u 15 minutit keeda, kuni leib ja jõhvikad on täiesti pehmed.
2. Töötle saumikseriga püreeks. Lisa suhkur ja mahl, kuumuta keemiseni ja lisa kloppides hulka manna ja keeda 5-6 minutit. Maitsesta kaneeliga.
3. Lase veidi jahtuda ja vahusta, kuni kreem muutub heledamaks ja kohevamaks. Serveeri piima või hapukoorega.
Kommentaarid (0)