Toiduuudised

TAIMNE ADVENDILAUD | Kuidas teha pudelkõrvitsast ja lillkapsast jõulupraadi?  

Kersti Eero, 29. november 2020 19:30
„Ilusa kuldse jõuluprae saab, kui lillkapsas määrida õliga kokku, värvida kurkumi ja vürtsidega kollaseks ning ahjus tervena ära küpsetada,“ ütleb restorani Kaks Kokka peakokk Aldur Soosalu.Foto: Robin Roots
„Kõik võiksid teha ühe taimse advendilõuna. Põnev on uusi retsepte proovida ja enesetunne on ka pärast kergem. Läätsed ja teised palju taimset valku sisaldavad toidud on väga toitvad, aga neid on kergem seedida kui liha,“ ütleb Taimse Teisipäeva toidukoolitaja Ele-Liis Pintman.   

Kui suur osa eestimaalasi ei kujuta oma jõululauda ilma seaprae, verivorsti ja hapukapsata ettegi, siis Vegan Restorani V perenaine Loore Emilie Raav ütleb, et klassikalisi pühadetoite jagub ka taimsele toidulauale.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

21.11.2020
VIDEOÕPETUS | Kuidas teha norivorsti ning katta jõululaud veganile, laktoosi- ja gluteenitalumatule?
17.10.2020
EESTI TIPPKOKAD: taimsed toidud osutusid tõelisteks hittideks, hakkame neid rohkem pakkuma
03.10.2020
10 LIHAMOODI VEGETOITU: pikkpoiss, hot dog ning mitmed muud üllatavalt lihavabad toidud