Toiduuudised

TÄIDA MAGUSKARTULIT: hummuse ja rukolaga, pestoga, avokaadopüree ja punaste ubadega ning õuna-kookosjogurtiga 

Ragne Värk, 11. november 2020 08:38
Foto: Pexels

Kergelt magusa mekiga bataati saab kasutada nii soolastes kui ka magusates roogades. Eriti mõnusalt maitseb see ahjus küpsetatuna ja maitserohkete täidistega.

Enne küpsetamist

Pese maguskartulid puhtaks, ent ära koori. Tee puhastatud maguskartulitele kahvliga täkked. Tõsta ahjuvormi ja nirista üle õliga. Maitseks lisa soola. Küpseta bataate 200 kraadi juures umbes üks tund. Küpsemise aeg oleneb vilja suurusest, suuremate bataatide puhul võib aeg ka pikem olla. Oluline on, et viljaliha jääks mõnusalt pehme.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

10.11.2020
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Krõbedad ja mahlased bataadikotletid
30.10.2020
8 HEAD VÕILEIBA | Mitmekesine ja maitserikas roog, mis täidab korralikult kõhtu
25.10.2020
TOITUMISNÕUSTAJA SOOVITAB: need toidud vähendavad stressi ja meeleolu kõikumist!
22.10.2020
MEELEOLU ON NULLIS? Söö neid nelja toitu, mis leevendavad sügismasendust!