Martin Helme, Jüri RatasFoto: Robin Roots
Poliitika
23. oktoober 2020, 17:42

Peaminister Ratas saatis Martin Helmele tänutäheks tordi ja kaardi (7)

Mart Helme homofooblikust väljaütlemisest intervjuus alguse saanud valitsuskriis sai nunnu lõpu: peaminister Jüri Ratas saatis Martin Helmele tänutäheks tordi ja kaardi!

Rahandusminister ja EKRE juht Martin Helme käis täna Vikerraadio saates “Uudis+”. Vikerraadio tegi Helmest stuudios ka pildi, kus Helme häbelikult naeratab, laual peaministri Jüri Ratase poolt saadetud tort ja tänukaardike. 

Õhtuleht tegi uurimistööd ning leidis, et ilmselt saatis peaminister Helmele GourmetClub’i Tiramisu tordi, mis tuleb nii ühe- kui kahekilose variandina, hind on vastavalt 16 või 32 eurot.

 Foto: kuvatõmmis

Ju on tegu vaherahusõlmimise tordiga, mis tõmbab joone alla nädal kestnud koalitsioonikriisile. Asi läks vahepeal eriti tuliseks, kui Martin Helme esmaspäeval riigikogusse tuli ja solvunud oli, et Ratas tema isa väljaütlemist Facebookis kommenteeris, nähes seda rünnakuna. “Meie koalitsioonikaaslane kogu oma erakonna juhtkonna tasandil tuleb meile selja tagant kallale meie kõige põhilisemas väärtusküsimuses,” spinnis Helme juhtunut hoopis niipidi.