Mädarõikaräimed pannil koos kapsaga Foto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 22. oktoober 2020 06:49
Sügisel leiab värsket räime kauplustest üpris sageli ja kalad on ka parajalt pontsakad. Maitsesta pannikapsas loorberiga ja anna värvi tomatitega. Peale lao räimefileed, mille vahele on peidetud mädarõigast ja värsket tilli. Kõrvale sobib nii kallis kartul kui ka moodsa aja lemmik juuretisesai. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit

Koostisosad
400 g Räimefilee
2 tl Sool
1 tl Jahvatatud vürtspipar
5 spl Mädarõigas
Värske till
600 g Värske kapsas
1 tk Keskmine punanae sibul
3 tk Loorberileht
1 dl Vesi
200 g Kirsstomatid

Valmistamine

1. Aseta räimefileed lõikelauale nahaga pool allpool ning puista peale 1 tl soola ja jahvatatud vürtspipart. Tõsta igale kalale veidi mädarõigast ja värsket tilli ning vajuta filee kokku.

2. Lõika kapsas õhukesteks sektoriteks ja siis ribadeks. Koori ja viiluta sibul. Tõsta kapsas, sibul, 1 tl soola ja loorberilehed kihiti haudepanni või -poti põhjale ning vala vesi peale. Lase keema tõusta ja hauta kaane all umbes 10 minutit.

3. Poolita tomatid ja lisa kapsale, kui see on juba pehmenenud. Lõpuks tõsta kõige peale räimed üksteise kõrvale, kata pann kaanega ja hauta veel 10–15 minutit, kuni kala on küps.