PotilasanjeFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
16. oktoober 2020, 07:07

KINDEL LEMMIK | Potilasanje valmib kiiremini ja sisaldab vähem kaloreid

Paljude lemmikroog lasanje valmib potiversioonina küll kalorivaesemana, aga ikka väga maitsvana. Ja hoopis kiiremini kui ahjus. Tasub proovimist! 
Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
Õli praadimiseks
400 g Hakkliha
6 dl Vesi
1 prk Purustatud tomatid ürtidega (400g)
1 spl Veiniäädikas
1 tl Kuivatatud pune
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
8 tk Lasanjeplaat
1 dl Toidu- või rõõsk koor (35%)
1 pk Mozzarella-kirisd (125g)

Valmistamine

1. Puhasta sibul ja küüslauk, haki peeneks ja prae poti põhjas kuumas õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi.

2. Lisa potti vesi, purustatud tomatid, äädikas, kuivatatud pune ja maitseained. Murra lasanjeplaadid 3–4 suuremaks tükiks ja lisa potti. Kata pott kaanega ja lase roal rahulikult keema tõusta. Hauta vaiksel tulel umbes 20 minutit või kuni lasanjeplaadid on pehmeks küpsenud. Sega aeg-ajalt, et plaadid üksteise külge ei kleepuks.

3. Lõpuks lisa koor ja poolitatud mozzarella-kirsid, keera kuumus maha ja lase lasanjel kaane all veel 5 minutit tõmmata, nii et juust hakkab mõnusalt sulama. Serveeri kuumalt koos värske basiiliku või punemega.