Tallinn Foodfest2019Foto: Marek Metslaid/Foodfest
Toiduuudised
14. oktoober 2020, 15:49

VIIRUSEST VIIDUD: Tallinn Foodfest jääb tänavu ära

Peale põhjalikku riskide analüüsi otsustasid toidumessi Tallinn FoodFest korraldajad koroonaviiruse COVID-19 levikust tingitud olukorra tõttu tänavu üritust mitte korraldada.

"Kaalusime põhjalikult ja analüüsisime messi läbiviimisega seonduvaid riske. Tahtmata ohtu seada messi külastajate ja eksponentide tervist ja heaolu ning arvestades võimalikelt osalejatelt saadud tagasisidet, võtsime vastu raske otsuse sel aastal messi mitte korraldada," on kirjas meediale saadetud teates. 

"Eesti toidutootjad, jae- ja hulgikaubandus, majutus- ja toitlustussektor, seadmete-, vahendite-, pakenditepakkujad ning veel paljude sidusalade esindajad väärivad korralikku profiüritust. Ootustele vastavat messi meie tänane seis pakkuda ei luba," nendivad korraldajad. 

Profexpo tiim usub samas, et olud paranevad ning kohtuvad messihuvilistega Tallinna Toidumessil 2021. aasta oktoobris.

Koroonahirm seevastu ei ole ära jätnud Bocuse d'Or Euroopa eelvooru, kus turvalisuse tagamiseks on võistluse jälgimine viidud suures osas veebi. Tallinna lennanud Euroopa kokkade koorekihti kuulujad peavad enne võistlema lubamist olema teinud testi ning kandma maski. Testikohutus on ka kõigil teistel, kes on Saku Suurhalli sisenemiseks loa saanud, alates meediast ja lõpetades toetajatega.  

Sel nädalal tuli ka teade, et juba 21. novembril toimub Tallinnas Põhjala tehases möödunud aastal publikumenu nautinud elustiiliüritus Black Food Festival, kus külastajaid ootavad mustad toidud, aga ka joogid, ehted, koduaksessuaarid ja palju muud.

Väga erilise menüüga lubab üllatada restoran Fotografiska peakokk Peeter Pihel, kes kasutab toorainena muu hulgas põletatud kadaka äädikat ja musti torbikseeni.