Selleks, et eelistada tervislikumat pearooga, pole vaja juustukooki nahka pista. Piisab vaid teadmisest, et pärast praadi ootab ees rammus maius.   Foto: Pixabay
Toiduuudised
9. oktoober 2020, 19:00

MIKS ALUSTADA MAGUSTOIDUST: siis valid tervislikuma pearoa ja ennetad ülesöömist

„Kui suppi ära ei söö, siis magustoitu ei saa!“ Lasteaias jäetakse närbe soolasesööjaid veel nüüdselgi ajal mannavahu või kohupiimavormita. Ometi kuulutab uus suundumus, et magustoit tuleks süüa hoopis esimesena. On sel ka teaduslikku alust?

„Kui suppi ära ei söö, siis magustoitu ei saa!“ Lasteaias jäetakse närbe soolasesööjaid veel nüüdselgi ajal mannavahu või kohupiimavormita. Ometi kuulutab uus suundumus, et magustoit tuleks süüa hoopis esimesena. On sel ka teaduslikku alust?

Mullu teadusajakirjas Journal of Experimental Psychology avaldatud uurimuse kinnitusel tuleks lõunasööki või vähemalt selle komponentide valimist alustada tõepoolest magustoidust – dessert pidavat meid panema tervislikumalt toituma. Arizona ülikooli psühholoogide tiim testis, kuidas põhiroa ja magustoidu järjekord mõjutavad meie toitumisotsuseid. 

Edasi lugemiseks: