Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi pudrukaunistamineFoto: Toidutarele saadetud pilt
Toiduuudised
5. oktoober 2020, 12:05

OKTOOBRIS SÖÖME PUTRU | Soe kausitäis täisteraputru teeb targaks ja hoiab kehakaalu

Oktoober on pudrukuu ja juba viiendat korda Eestis tähistatakse seda toreda ettevõtmisega, kus saavad osaleda kõik põhikoolide lapsed, valitakse aasta puder ja õpetatakse pudrupakke taaskäitlema.

Soe kausitäis putru hommikul kindlustab täis kõhu pikaks ajaks, aitab tugevdada laste tähelepanuvõimet, hoida kontrolli all kehakaalu ning maitseb ju imehästi. Aastate jooksul oleme näinud, et lapsed on ülimalt loomingulised, neile meeldib ise retsepte välja mõelda ning koos klassikaaslastega putrusid valmistada, on kirjas meediale saadetud teates. 

Pudruprogrammi käigus omandavad lapsed uusi teadmisi teraviljadest, nuputavad oma teraviljatoitude retsepte, kokkavad koos, joonistavad ja kirjutavad luuletusi ning teevad pilte ja videoid sõnumiga: „Miks ma tahan putru süüa!“. Programm kutsub üles sel aastal pöörama rohkem tähelepanu täisterale ja kestab kuni oktoobri lõpuni.

Ühtlasi valitakse pudruprogrammi käigus aasta puder. See tiitel läheb  pudrule, mida programmi raames lapsed kõige enam valmistavad.

Kokkamise kõrval kutsub programm lapsi taaskasutama tühje pudrupakendeid. Eesti koolides toimuvat pudruprogrammi toetavad Eesti Toitumisnõustajate Ühendus, Eesti Jalgpalli Liit ja Eliis Tarkvara. Programmi korraldab Balti Veski AS.

Juureosalevas galeriis on näha mullu Rapla Vesiroosi gümnaasiusmis tehtud pudrukaunistamise päeva tulemused.