India köök

SOOJENDAB, KERGE JA VEGAN | Porgandi-biryani 

Pille Enden, 1. oktoober 2020 05:14
PorgandibiryaniFoto: Jaan Heinmaa
Indiast pärit aromaatne vürtsikas riisiroog sobib nii põhiroaks kui lisandiks. Selle kerge roa saab lauale vaid 25 minutiga. Taimne toit sisaldab lisaks porgandile herneid, India pähkleid ja vürtse. Hautamisvedelikuks võib kasutada köögivilja- või kanapuljongit, mis annavad maitselisa, aga ka vett. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Basmati riis
1 tk Sibul
2 spl Oliiviõli
1 tk Roheline tšillipipra kaun
1 tk Küüslauguküüs
1 spl Garam masala vürtsisegu
1 tl Jahvatatud kurkum
3 tk Porgand
8 dl Köögivilja- või kanapuljong
150 g Külmutatud herned
50 g Röstitud India pähklid
Sool
SERVEERIMISEKS
Väike punt koriandrilehti
1 dl Maitsestamata jogurt

Valmistamine

1. Pese riisi hoolikalt külma veega senikaua kuni vesi jääb selgeks.

Samal teemal

2. Viiluta sibul, puista peale näpuotsaga soola ja kuumuta suurel pannil õlis umbes 5 minutit kuni sibul pehmeneb. Haki tsilli ja lisa sibulale koos purustatud küüslauguga. Kuumuta läbi, sega hulka vürtsid ja u 2 dl puljongit ning hauta 2-3 minutit.

3. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Lisa pannile ja sega maitseainetega läbi, hauta mõni minut.

4. Pane pannile riis, herned ja pähklid. Külmutatud herneid pole eelnevalt sulatada vaja. Kalla peale puljong ja sega pannilabidaga, et ei tekiks riisist klompe. Kata pann kaanega ja kuumuta suurel kuumusel aeg-ajalt segades 15 minutit või kuni riis on pehme. Kui roog muutub liiga kuivaks, kalla veidi vedelikku lisaks. Maitsesta soolaga, kui vaja.

5. Serveerimisel puista peale hakitud koriandrilehti ja nirista jogurtit.