Vegan toidud

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Peterselli-porgandi püreesupp 

Taimne teisipäev, 22. september 2020, 06:52
Peterselli-porgandi püreesuppFoto: Taimne teisipäev
Aiamaal mullast välja punnitavaid porgandeid tasuks jahedal septembrikuul ära tarvitada kosutava püreesupina. Supi saad põnevamaks muuta peotäie peterselli ning kreemjate India pähklitega.

Koostisosad:

  • 6 peenemat porgandit
    200-300 g bataati
    peotäis peterselli
    u 30 India pähklit
    0,5 tl küüslaugusoola
    150 ml vett
    1 tl sidrunimahla

 Valmistamine

1. Koori porgandid ja bataat ning lõika tükkideks. Pane potti ja keeda täiesti pehmeks.
2. Pane India pähklid keevasse vette likku umbes 30 minutiks.
3. Vala porgandid ja bataat köögikombaini, lisa vett ja püreesta.
4. Blenderda India pähklid ning vala segu bataadi- ja porgandipüreele.
6. Püreesta uuesti ning lisa juurde sidrunimahl ja küüslaugusool.
7. Haki petersell peeneks ja lisa teiste ainete hulka. Püreesta nii kaua kuni kõik ained on hästi segunenud.

Samal teemal

17. september 2020, 11:02
TAIMNE „KALA“PÄEV | Biluvõileib, porgandilõhe, merehõnguline veganipasta, veganlik „tuunikala“salat ja taipärased kalakotletid
15. september 2020, 11:33
VEGANLUS POLE ALATI TERVISLIK | Toitumisnõustaja õpetab, kuidas taimsest menüüst teha häid valikuid
15. september 2020, 07:12
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Täidetud paprikad
8. september 2020, 07:00
TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kalamaitseline paneeritud baklažaan