Kaunite porgandiroosidega pirukas saab sööjatelt kiidusõnu peale maitse kindlasti ka oma välimuse eest.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
13. september 2020, 14:47

SOBIB IGAKS TOIDUKORRAKS | Siiruviiruline porgandipirukas

Lahtised pirukad sobivad igasse olukorda. Need on menukad nii suupistelaual kui ka koos salatiga pearoaks serveerituna, maitsevad head nii soojalt kui ka jahtunult, samavõrd hästi õhtul ja hommikusöögiks. Kaunite porgandiroosidega pirukas saab sööjatelt kiidusõnu peale maitse kindlasti ka oma välimuse eest.

Vaja läheb (neljale pearoaks):

Pirukapõhi:

  • 140 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 dl toortatrajahu
  • 1 tl soola
  • 1 suur muna

Täidis:

  • 1 suur või 2 väiksemat sibulat
  • 4 keskmist porgandit
  • 3 muna
  • 3 dl 15% köögikoort
  • 1 tl kuivatatud või värsket tüümiani
  • 2 sl seesamiseemneid
  • 50 g meelepärast riivjuustu, näiteks parmesani
  • praadimiseks õli
  • soola-pipart

Küpseta porgandipirukat nii:

1. Pirukapõhja tegemiseks blenderda või jahude ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku võipuru tainaks.

2. Suru tainas pirukavormi põhja ja äärtesse ning torka kahvliga auguliseks. Pane põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.

3. Täidise tegemiseks koori ja haki sibul ning prae õlis klaasjaks, maitsesta soolaga.

4. Koori porgandid. Seejärel viiluta need juurviljakoorijaga, tõmmates porgandi tipust kuni otsani õhukesed pikad ribad.

5. Klopi lahti munad, sega köögikoorega ja maitsesta soola, pipra ning tüümianiga. Sega juurde ka veidi jahtunud sibul.

6. Küpseta pirukapõhja 180kraadises ahjus pöördõhurežiimil 15 minutit. Kui pirukapõhi on kuldne, võta see ahjust välja.

7. Vala põhjale muna-sibulasegu. Rulli porgandilaastud roosideks ja säti täidise sisse. Puista pirukas üle juustu ja seesamiseemnetega ning küpseta 180kraadises ahjus 35 minutit.

Pirukas valmib 1 tunniga!