Toiduuudised

ARMASTAD HEAD KOHVI? Seitse surmapattu, mida kohvi valmistamisel vältida 

Kersti Eero, 29. august 2020 01:00
„Et vesi ei puutuks kohviosakestega liiga pikalt kokku, aga samas ei jookseks ka liiga kiiresti läbi, sobib filtrisse keskmise jahvatusega kohv,“ ütleb Coffery kohvikoolitaja Annika Andresen. See reegel kehtib ka eriti tihedat Chemexi kohvifiltrit kasutades. Foto: Erlend Štaub

Igaühel on kohvitegemisel välja kujunenud omad harjumused. Peale maitse-eelistuste mängivad siinjuures oma rolli valmistamise mugavus ja kiirus ning tarvikute ja tooraine hind. Coffery kohvikoolitaja Annika Andresen ja juhataja Kaspar Grossfeldt juhivad tähelepanu tüüpilistele vigadele, mida kiputakse seejuures tegema. 

1. Ettejahvatatud kohv Esimene ja oluline soovitus on hankida endale korralik kohviveski. Värske jahvatus on maitsva ja aromaatse kohvi alustala, sest hästi hoiustatud oa sees säilivad aroomid kõige paremini. Nii maitseb isegi pätikohv palju paremini. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

27.08.2020
OTSUSTASID KOHVIST LOOBUDA: 8 kõrvaltoimet, millega sa ei oska ehk arvestada
07.03.2020
VIDEO | KOHVIEKSPERT SOOVITAB: juhised algajale, kuidas leida parimad oad
13.02.2020
VIDEOÕPETUS | Üllata kallimat südamega kohvitassis – barista õpetab, kuidas seda välja võluda!