„Et vesi ei puutuks kohviosakestega liiga pikalt kokku, aga samas ei jookseks ka liiga kiiresti läbi, sobib filtrisse keskmise jahvatusega kohv,“ ütleb Coffery kohvikoolitaja Annika Andresen. See reegel kehtib ka eriti tihedat Chemexi kohvifiltrit kasutades. Foto: Erlend Štaub
Toiduuudised
29. august 2020, 01:00

ARMASTAD HEAD KOHVI? Seitse surmapattu, mida kohvi valmistamisel vältida

Igaühel on kohvitegemisel välja kujunenud omad harjumused. Peale maitse-eelistuste mängivad siinjuures oma rolli valmistamise mugavus ja kiirus ning tarvikute ja tooraine hind. Coffery kohvikoolitaja Annika Andresen ja juhataja Kaspar Grossfeldt juhivad tähelepanu tüüpilistele vigadele, mida kiputakse seejuures tegema. 

Igaühel on kohvitegemisel välja kujunenud omad harjumused. Peale maitse-eelistuste mängivad siinjuures oma rolli valmistamise mugavus ja kiirus ning tarvikute ja tooraine hind. Coffery kohvikoolitaja Annika Andresen ja juhataja Kaspar Grossfeldt juhivad tähelepanu tüüpilistele vigadele, mida kiputakse seejuures tegema. 

1. Ettejahvatatud kohv Esimene ja oluline soovitus on hankida endale korralik kohviveski. Värske jahvatus on maitsva ja aromaatse kohvi alustala, sest hästi hoiustatud oa sees säilivad aroomid kõige paremini. Nii maitseb isegi pätikohv palju paremini. 

Edasi lugemiseks: