Küpsetised

NÄDALA KOOK | Kardemonimekiga kirsikook 

Pille Enden, 28. august 2020 11:50
Kardemonimekiga kirsikook Foto: Jaan Heinmaa
Pehme kook hapukate kirsside, krõbeda kaerahelbekatte ja mõõduka kardemonimekiga on oma lihtsuse juures üllatavalt rikkalik ja seisab mõnusalt pehme üsna mitu päeva. 
Koostisosad
PÕHI
100 g Või + vormi määrimiseks
1 dl Suhkur
1 tk Muna
1 dl Piim
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber

250 g kivideta kirsid


KATE
1 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
0.5 tl Jahvatatud kardemon
100 g Külm või
1 dl Kaerahelbed
Tuhksuhkrut pealpuistamiseks

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga.

2. Põhja valmistamiseks vahusta või suhkruga heledaks vahuks, sega hulka lahtiklopitud muna ja piim.

3. Sega jahu ja küpsetuspulber esmalt omavahel ning siis võiseguga ühtlaseks. Tõsta tainas vormi ja lao peale kirsid.