Kardemonimekiga kirsikook Foto: Jaan Heinmaa
28. august 2020, 11:50
NÄDALA KOOK | Kardemonimekiga kirsikook
Pehme kook hapukate kirsside, krõbeda kaerahelbekatte ja mõõduka kardemonimekiga on oma lihtsuse juures üllatavalt rikkalik ja seisab mõnusalt pehme üsna mitu päeva.
Koostisosad
PÕHI
100 g Või + vormi määrimiseks
1 dl Suhkur
1 tk Muna
1 dl Piim
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
PÕHI
100 g Või + vormi määrimiseks
1 dl Suhkur
1 tk Muna
1 dl Piim
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
250 g kivideta kirsid
KATE
1 dl Nisujahu
1 dl Suhkur
0.5 tl Jahvatatud kardemon
100 g Külm või
1 dl Kaerahelbed
Tuhksuhkrut pealpuistamiseks
Valmistamine
10 tk
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga.
2. Põhja valmistamiseks vahusta või suhkruga heledaks vahuks, sega hulka lahtiklopitud muna ja piim.
3. Sega jahu ja küpsetuspulber esmalt omavahel ning siis võiseguga ühtlaseks. Tõsta tainas vormi ja lao peale kirsid.
4. Näpi jahu, suhkur, kardemon, tükeldatud külm või ja kaerahelbed puruks. Puista kirssidele.
5. Küpseta u 45- 50 minutit kuni kook on kuldpruun, pealt krõbe ja põhi küps, mida saad kontrollida tikuga. Lase vormis u 30 minutit jahtuda, võta vormist ja puista peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid (0)