Suvikõrvitsa-riisivormFoto: Jaan Heinmaa
Pille Enden 24. august 2020 07:00
Kiirelt valmiv argine vorm ei vaja mingeid lisandeid, sest on piisavalt tõhus, et lõuna- või õhtueinena kõhtu täita. Kui midagi juurde pakkuda, siis vaid värsket salatit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 40-45 minutit ahjus

Koostisosad
1.5 dl Risotoriis
2 tk Suvikõrvits (u 600g)
3 tk Tomat (u 300g)
1 tk Suur sibul
150 g Sulatatud juust
2 tl Kuivatatud basiilik
3 dl Köögikoor
150 g Toorsuitsupeekon
Sool
Must pipar
Õli vormi määrimiseks

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Määri vorm õliga ja puista ühtlase kihina põhja riis.

2. Lõika suvikõrvitsad ja tomatid kuubikuteks, haki sibul. Sega tükeldatud ained sulatatud juustu ja basiilikuga, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta segu vormi ja kalla peale köögikoor.

3. Küpseta 25 minutit. Võta vorm ahjust ja lao roa pinnale peekoniviilud. Küpseta veel 15- 20 minutit, kuni peekon on krõbe.