Toiduuudised

SAMM-SAMMULT | Tarte Tatin on köögistaar 

Ragne Värk, 22. august 2020 16:56
Foto: Ragne Värk

Võõrapärase nime taha peitub maitsev tagurpidikook, milles puuviljad valmivad esmalt pannil või-suhkrusegus. Seejärel küpsetatakse need ahjus tainakihi all valmis.

Prantsusmaalt pärit hõrgutis sündis «köögiäparduse» tõttu 1880ndatel Tatini hotellis, mida pidasid õed Stéphanie ja Caroline Tatin.

Kuigi klassikaline variant valmib õuntega, kasutatakse üha enam ka teisi puu- ja köögivilju. Meie valisime pirnid.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

24.08.2020
PIRN SOOLASTES TOITUDES | Üllatavad ja lihtsad retseptid, millega end ja sõpru kostida
05.08.2020
SAMM-SAMMULT | Kindral Tso kana on sõltuvust tekitavalt hea roog!
29.07.2020
SAMM-SAMMULT | Kuidas teha vahvlipildiga torti?
22.07.2020
SAMM-SAMMULT | Kanapirukas passib nii lõunasöögiks kui ka piknikule