Salati retseptid

SUVE PARIM SALAT | Suvikõrvitsa-hapupiimasalat 

Tiina Lebane, 5. august 2020 09:32
Suvikõrvitsa-hapupiimasalatFoto: Jaan Heinmaa
Mahedamaitseline hapupiim, särtsakas küüslauk ja sidrun, pisut krõmpsuvad mooniseemned ja imeõhukesed suvikõrvitsaribad – see on selle suve lihtsaim ja maitsvaim salat!
Koostisosad
1 tk Suur küüslauguküüs
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1.5 dl Hapupiim
0.5 tl Sool
Värske basiilik ja mündilehed
2 tl Mooniseemned
0.5 kg Suvikõrvits
100 g Salatijuust

Valmistamine

1. Purusta küüslauk, riivi sidruni koor ja pressi mahl välja. Sega küüslauk ja sidrun hapupiima hulka, lisa veidi hakitud mündilehti ja mooniseemned ning maitsesta kaste soolaga.

2. Pese ja kuivata suvikõrvitsad. Tõmba juurviljakoorijaga õhukesed laastud ja sega kastmega läbi. Serveerides tõsta portsjonitele salatijuustukuubikuid ning basiilikulehti.

Samal teemal

05.09.2020
SEE VANA HEA MAITSE: 7 retsepti traditsioonilisest särtsakamani kuulsast Toome salatist
12.08.2020
LAISALE PERENAISELE: kõhu teeb täis, maitseb mõnusalt ja paksuks ei tee