Foto: Unsplash
Toiduuudised
14. august 2020, 12:44

Tee ise popkorni! Häid nippe, kuidas plaksumaisi maitsestada

Kodus potis või masinaga maitsestamata maisiteradest popkorni valmistades on põhiküsimus, kuidas seda maitsestada. Eri lisanditega katsetades võid leida ootamatuid lemmikuid.

Kõik maitseainete kogused on mõeldud kahe liitri valmis popkorni jaoks. Lisa maitseained alati äsja valminud soojale popkornile, nii jääb maitse tupsukestele paremini külge.

Soolane popkorn

Klassikaline popkorn või ja soolaga: sulata 100 g võid ja vala popkornile, lisa 2 tl soolahelbeid ja sega läbi.

Küüslaugu ja ürtidega popkorn: sega kokku 3 sl õli, 2 tl meelepäraseid kuivatatud ürte, 1 tl soola ja 1 tl küüslaugupulbrit. Vala segu popkornile ja sega läbi.

Mee ja tšilliga popkorn: sulata 3 sl mett 2 sl õliga, sega juurde 1 tl soola ja 1 tl tšillihelbeid, lisa popkornile ja sega läbi.

Tex-mex-popkorn: sega kokku 3 sl õli, 2 tl takode (või muud mehhikopärast) maitseainesegu, 1 tl soola ja 0,5–1 dl peenelt riivitud juustu, vala popkornile ja sega läbi.

Karri-kookosepopkorn: sega kokku 4 sl õli, 1 tl meelepärast karripulbrit, 3 sl kookoshelbeid ja 1 tl soola, vala popkornile ja sega läbi.

Magus popkorn

Mandlite ja šokolaadiga popkorn: sulata veevannil 2 sl õli ja 100 g tumedat šokolaadi ning vala popkornile, lisa 1 dl mandlilaaste ja sega läbi.

Valge šokolaadi ja matcha'ga popkorn: sulata veevannil 2 sl õli ja 100 g valget šokolaadi ning vala popkornile. Sõelu peale 1 sl matcha-pulbrit ja sega läbi.

Mooni-sidrunipopkorn: riivi ühelt sidrunilt koor, sega see 2 sl õli, 1 sl mooniseemnete ja 2 sl tuhksuhkruga. Vala segu popkornile ja sega läbi.

Soolakaramelliga popkorn: sulata 100 g iiriseid 2 sl õliga, sega juurde 1 tl soola ja sega popkorniga. Laota popkorn küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kuivata 130kraadises ahjus 30 minutit, iga 10 minuti tagant segades. Soovi korral lisa veel soola.

Kaneeliga popkorn: sega 4 sl võid või õli 2 tl kaneeli ja 2 sl tuhksuhkruga, vala popkornile ja sega läbi.

Mida veel popkorniga teha?

  • Lisa popkorni saiakrutoonide asemel püreesupile.
  • Popkorn on tore lisand kodustes müslibatoonides või müslis.
  • Põneva tulemuse saad, kui lisad peotäie popkorni kaerahelbeküpsiste tainasse.
  • Tehes ise koorejäätist, lisa sekka ka popkorni ja pähklitükke.
  • Sünnipäevatordile saad anda koheva armsa lamba kuju, kui katad selle üleni popkorniga. Nägu või ainult silmad ja kõrvad vooli koogile uhmerdatud söetabletiga mustaks värvitud suhkrumassist või martsipanist. Popkorn jääb koogile hästi külge, kui katad selle enne üleni kreemiga.
  • Kui ajad popkorni nõela abil tugevale niidile, saad õhulised vanikud, millega kaunistada peopaik.