Vähese kalorsusega kanafileest valmiv rebitud kana on suviselt kerge kõhutäide.Foto: Kristi Rebane
Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat 7. august 2020 11:41
Vähese kalorsusega kanafileest valmiv rebitud kana on suviselt kerge kõhutäide. Keedetud kanafilee laguneb vaid väikese tampimise abil mõnusateks kiududeks. Mida peenemaks kana tambid, seda rohkem tekib kastmele avatud pinda ning seda maitsekam lõpptulemus saab.

Vaja läheb (neljale):

  • 500 g kanafileed
  • 4 sl oliiviõli
  • 1 sl õunaäädikat
  • 1 tl paprikapulbrit
  • peotäis värsket peterselli
  • soola-pipart
Foto: Kristi Rebane

Valmista rebitud kana nii:

1. Pane terved kanafileed külma veega potti ja aja vesi keema.

2. Keeda kanafileesid, kuni liha on kõige paksemast kohast kahvliga torgates läbi küpsenud – selleks läheb olenevalt filee paksusest 10–15 minutit.

3. Pane kanafileed väikesesse kilekotti ja tambi neid lõikelaual tainarulliga, kuni fileed on kiududeks lahti tulnud.

4. Tõsta liha kaussi ja tõmba suuremad tükid kahe kahvli abil kiududeks lahti.

5. Sega kokku õli, äädikas, paprikapulber ja hakitud petersell ning kalla lihale. Sega liha kastmega läbi, maitsesta soola-pipraga ning serveeri salatipadjal, lameleiva vahel või riisiga.

Kana valmib 25 minutiga!

Keeduleemest tee puljong!

Allesjäänud kanakeeduveest saad hea puljongi. Selleks riisu leemelt vaht, lisa loorberileht, pipraterad, pool koorega sibulat ja paariks jupiks lõigatud väike porgand ning keeda leent veel 20 minutit.