Veiselihasaslõkk ja marineeritud sibulad Foto: Jaan Heinmaa
Veiseliha retseptid
1. august 2020, 10:44

TÕELINE ELAMUS | Veiselihašašlõkk ja marineeritud sibulad

Grillitud veiseliha on tõeline maitseelamus, kui kasutada valmistamisel kvaliteetset lihatükki. Küpsetamisel on oluline jälgida, et liha mitte üle küpsetada, sest siis muutub see kuivaks ja sitkeks. Marineeritud sibulad terava pipraga sobivad mitme roa juurde- nii muu lihaga kui võileivale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 4-6 tundi marinaadis

Koostisosad
VEISEŠAŠLÕKK
800 g Lihaveise liha
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane paprika
2 spl Õli
MARINAAD
3 dl Punane kuiv vein
1 tk Keskmine sibul
3 spl Palsamiäädikas
2 tl Sool
1.5 tl Must pipar
3 spl Oliiviõli
MARINEERITUD PUNANE SIBUL
2 tk Keskmine punane sibul
0.5 tk Jalopeno pipra kaun
1.5 dl Vesi
1 spl Suhkur
0.25 tl Sool
0.5 tl Kuivatatud pune
0.5 dl Õunaäädikas

Valmistamine

1. Lõika liha u 2-2,5 cm kuubikuteks. Sega marinaadiks vein, hakitud sibul, palsamiäädikas, õli ja sool-pipar. Pane lihatükid 4-6 tunniks marinaadi. Marinaadi võib liha jätta ka üleöö.

2. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks, haki pipar. Pane sibulad ja jalopeno purki. Lisa keeva vee hulka sool, suhkur, pune ja äädikas. Sega kuni sool ja suhkur on lahustunud. Kalla sibulatele ja jäta toatemperatuurile maitsestuma.

3. Poolita paprikad, eemalda seemned. Lõika ruutudeks, mis on u sama suured kui lihatükid. Sega õli, soola ja pipraga.

4. Võta liha marinaadist.  Lükka liha- ja paprikatükid vaheldumisi varrastele. Grilli igast küljest 1-2 minutit, kokku 6-8 minutit. Võta grillilt, lase u 10 minutit kaetuna nt fooliumi all seista. Serveeri marineeritud sibulatega.