Toiduuudised

HOIDISTAMISHOOAEG KOGUB TUURE: kuus põnevat purgitäit kohe nautimiseks  

Kersti Eero, 3. juuli 2020 18:59
Oled sa sel aastal juba kuulsaid kahetunniseid kilekotikurke teinud? Foto: Hannes Dreimanis
„Suvi võiks alata uuest saagist valmistatud legendaarsete kilekotikurkide, hapendatud suvikõrvitsate, maitsetest pakatavate pestode ning ingveriga marineeritud toore peediga, mis on kõik kohe nautimiseks mõeldud,“ arvab armastatud kokaraamatute autor Lia Virkus. Vahetult enne suve algust koondas ta oma 70 läbiproovitud hoidiseretsepti ka raamatusse „Lia hoidised“. Neil aga, kes magusaid hoidiseid eelistavad või aegsasti talvevarusid soetada tahavad, soovitab ta vaarikatest ja mustikatest enam kui 100aastase retsepti järgi kuninganna moosi keeta. Viimast nimetab ta oma absoluutseks moosilemmikuks.

Mis legendaarseid kilekotikurke puudutab, siis Lia mäletab, et selle kiire valmistusviisi leidis ta Tahkuranna kurgifestivalilt ja nüüd on juba viimased kümmekond suve kilekotikurke teinud.  

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

30.06.2021
SÄH SULLE MOOSi! 10 kiiksuga, ent lihtsat ja hõrku hoidist maasikatest
14.08.2020
Suvikõrvits: võtad kätte ühe vilja, aga välja tuleb sada toitu
07.08.2020
TOMATIHOIDISED PAREMAKS: kuumutamine tõstab tomati tervislikkust
03.08.2019
Hoidistamishooaeg: sõstralehtede asemel proovi porgandipealseid ning lisaks kurkidele marineeri rediseid ja ube