Kalatoitude retseptid
2. juuli 2020, 10:36

KALAPÄEV TÄISKASVANUTELE! Heeringas marinaadis džinniga

Selle retsepti järgi valmistad suurepärase ampsu näiteks värske kartuli või hea rukkileiva kõrvale. Õrn valge veiniäädika marinaad tõmbab soolasust just parasjagu tagasi ning džinn ja kadakamarjad lisavad oma õrna mõrkja maitse. Kogusest jätkub õige mitmele heeringasõbrale ja ega vähem polegi mõtet valmistada, sest marinaadis heeringas säilib külmKapis kindlasti paar nädalat. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + jahtumis- ja maitsestumisaeg

Koostisosad
2 tk Keskmine porgand
2 tk Keskmine sibul
Värske till
0.7 dl Vesi
2.5 dl Valge veini äädikas
2 dl Suhkur
3 tk Loorberileht
10 tk Kadakamari
1 tl Sinepiseemned
2 tl Terapipar (segu)
1 kg Soolaheeringafilee
0.5 dl Džinn

Valmistamine

1. Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Puhasta sibulad, poolita ja lõika pikuti õhukesteks sektoriteks. Nopi tillilehed varte küljest lahti.

2. Mõõda potti vesi, äädikas ja suhkur, lisa samasse porgand ja sibul, loorberilehed, kadakamarjad, sinepiseemned ja pipraterad. Lase leemel korraks keema tõusta ja seejärel täiesti maha jahtuda.

3. Lõika heeringafileed umbes 2 cm laiusteks tükkideks ning tõsta kihiti koos tilli ja leeme seest porgandi-sibulaga purkidesse. Vala jahtunud leem peale, lisa 1-2 sl džinni, keera kaaned kinni ja lase heeringal külmkapis vähemalt ööpäev maitsestuda. 

PS - kuna roog sisaldab natuke alkoholi, mis küll marinaadis lahtub veidi, ära serveeri seda lastele või istu kohe peale söömist autorooli - toim.