Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + jahtumis- ja maitsestumisaeg
2 tk Keskmine porgand
2 tk Keskmine sibul
Värske till
0.7 dl Vesi
2.5 dl Valge veini äädikas
2 dl Suhkur
3 tk Loorberileht
10 tk Kadakamari
1 tl Sinepiseemned
2 tl Terapipar (segu)
1 kg Soolaheeringafilee
0.5 dl Džinn
Valmistamine
1. Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Puhasta sibulad, poolita ja lõika pikuti õhukesteks sektoriteks. Nopi tillilehed varte küljest lahti.
2. Mõõda potti vesi, äädikas ja suhkur, lisa samasse porgand ja sibul, loorberilehed, kadakamarjad, sinepiseemned ja pipraterad. Lase leemel korraks keema tõusta ja seejärel täiesti maha jahtuda.
3. Lõika heeringafileed umbes 2 cm laiusteks tükkideks ning tõsta kihiti koos tilli ja leeme seest porgandi-sibulaga purkidesse. Vala jahtunud leem peale, lisa 1-2 sl džinni, keera kaaned kinni ja lase heeringal külmkapis vähemalt ööpäev maitsestuda.
PS - kuna roog sisaldab natuke alkoholi, mis küll marinaadis lahtub veidi, ära serveeri seda lastele või istu kohe peale söömist autorooli - toim.
Kommentaarid (0)