Kerged kukeseenetoidud ja suvi käivad käsikäes.Foto: Kristi Rebane
Toiduuudised
17. juuli 2020, 11:34

Vaid viis koostisosa: kukeseene panniroog kinoa ja singiga

Kerged kukeseenetoidud ja suvi käivad käsikäes. Valmista sel hooajal peale tavaliste lemmikute kukeseeni ka koos kinoa ja maasuitsusingiga. Kui kukeseeni peaks jätkuma ka kodumaiste tomatite valmimise ajaks, kasuta eriti maitsvaks tulemuseks kindlasti Eesti vilju.

Vaja läheb (neljale):

  • 1,5 dl kinoad
  • 300 g kukeseeni
  • 300 g maasuitsusinki
  • 200 g kirsstomateid
  • punt rohelist sibulat
  • praadimiseks võid või õli
  • soola-pipart

Valmista rooga nii:

1. Loputa kinoad sõelal jooksva vee all, kuni vesi enam ei vahuta.

2. Keeda kinoad soolaga maitsestatud 3 dl vees madalal tulel 15 minutit, kuni vesi on seemnetesse imendunud.

3. Samal ajal puhasta kukeseened, haki sink ja sibul, pese ja poolita tomatid.

4. Prae seeni rasvaines mõni minut, lisa singikuubikud ja prae läbi.

5. Võta pann tulelt, sega kinoa, seente ja singiga, lisa ka tomatipoolikud. Maitsesta rooga vajadusel soola-pipraga ja serveeri ohtra rohelise sibulaga.

Toidu valmimiseks kulub 25 minutit!