Pähklivõitort – viiluke mõnusat maiust
Pähklivõitort
12 tükki
Biskviit:
- 115 g toasooja võid
- 320 g pruuni suhkrut
- 5 sl pähklivõid
- 2 suurt muna
- 2 tl vanilli
- 0,5 klaasi maitseta õli
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soodat
- 1 tl soola
- 480 g nisujahu
- 1,5 klaasi keefirit
Pähklivõivõõp:
- toasooja võid
- pähklivõid
- vanilli
- tuhksuhkrut
- vajadusel rõõska koort
Kaunistamiseks:
vaarikaid
Eelsoojendage ahi 175 kraadini ja valmistage ette 20sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Segage või, suhkur ja pähklivõi. Lisage ühekaupa munad, vanill ja õli ning segage läbi. Sõeluge kokku kuivained ja lisage kolmandikule pähklivõisegule. Lisage pool keefirist ja segage läbi. Jätkake, kuni biskviidi koostisosad on kokku segatud. Jagage segu kaheks ja küpsetage kumbagi 35–45 minutit. Küpsenult laske 10 minutit jahtuda ja seejärel eemaldage vormist. Veenduge, et enne kaunistama hakkamist on biskviidid täielikult maha jahtunud.
Võõba jaoks segage kausis kokku toasoe või ja pähklivõi. Lisage vanill ja tuhksuhkur. Kui glasuur tundub liiga tihke, võite lisada rõõska koort. Kaunistage tort vahelt ja pealt võõbaga, puistake peale vaarikad ja serveerige kohvi kõrvale.
Läheb liiga magusaks? Lisage biskviitide vahele peale pähklivõivõõba ka vaarikatoormoosi kiht.
Kommentaarid (0)