PähklivõitortFoto: Kai Kodasma
Magustoidud
26. juuli 2020, 12:24

Pähklivõitort – viiluke mõnusat maiust

Külluslik tort, mille biskviidis ega võõbas ei ole pähklivõi arvelt kokku hoitud, on hitt igale maiasmokale! Rammusust aitavad tasakaalustada vaarikad, aga sellegipoolest ei tasu selle koogiga endale liiga teha. Parem jagage seltskonnaga, kinkides kohvilauas igaühele viilukese mõnusat pähklimaiust. 

Pähklivõitort

12 tükki

Biskviit:

  • 115 g toasooja võid
  • 320 g pruuni suhkrut
  • 5 sl pähklivõid
  • 2 suurt muna
  • 2 tl vanilli
  • 0,5 klaasi maitseta õli
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 480 g nisujahu
  • 1,5 klaasi keefirit

Pähklivõivõõp:

  • toasooja võid
  • pähklivõid
  • vanilli
  • tuhksuhkrut
  • vajadusel rõõska koort

Kaunistamiseks:

vaarikaid

Eelsoojendage ahi 175 kraadini ja valmistage ette 20sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Segage või, suhkur ja pähklivõi. Lisage ühekaupa munad, vanill ja õli ning segage läbi. Sõeluge kokku kuivained ja lisage kolmandikule pähklivõisegule. Lisage pool keefirist ja segage läbi. Jätkake, kuni biskviidi koostisosad on kokku segatud. Jagage segu kaheks ja küpsetage kumbagi 35–45 minutit. Küpsenult laske 10 minutit jahtuda ja seejärel eemaldage vormist. Veenduge, et enne kaunistama hakkamist on biskviidid täielikult maha jahtunud.

Võõba jaoks segage kausis kokku toasoe või ja pähklivõi. Lisage vanill ja tuhksuhkur. Kui glasuur tundub liiga tihke, võite lisada rõõska koort. Kaunistage tort vahelt ja pealt võõbaga, puistake peale vaarikad ja serveerige kohvi kõrvale.

Läheb liiga magusaks? Lisage biskviitide vahele peale pähklivõivõõba ka vaarikatoormoosi kiht.