Kaerapannkoogid rabarberiga.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
27. juuni 2020, 08:09

SUVEHOMMIKU IDÜLL: kaerapannkoogid rabarberiga

Päris üllatav oli mõned päevad tagasi kuulda, et viimati olid Eestis nii head ilmad jaanipäeval aastal 1999. Loodan, et saame samas rütmis edasi suvitada ning perega palju mõnusaid pannkoogihommikuid korraldada.

Rabarberiaeg on küll mööda saamas, kuid kel veel pole, siis soovitan panna mõned viilutatud varred sügavkülma, et hapukat lisandit oleks koogi-joogi-pannkoogi sisse ka muul ajal võtta.

Rabarberi-kaerapannkoogid (kolmele)

  • 1 dl õhukeselt viilutatud rabarberit
  • 2,5 dl keefirit
  • 100 g kaerajahu
  • 2/3 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 suurt muna
  • soovi korral praadimiseks õli

Valmista pannukaid nii:

Mõõda keefir kaussi, lisa munad ja klopi ühtlaseks. Sega kuivained omavahel ning lisa taignale. Viimasena sega sisse peenelt viilutatud rabarber. Prae õlis või mittenakkuval pannil soovi korral ka ilma õlita lusikapannkoogid. Aita tainast pannile tõstes lusikaga kaasa, et igasse pannkooki ka rabarberitükke jaguks. Serveeri soojalt meelepäraste lisanditega.

Loe blogipostitust siit!