Toiduuudised

VÕLUV DESSERT: röstrabarberi ja kardemonikreemiga korvikesed 

Blogi Jazzinokitchen, 18. juuni 2020, 11:01
Ühed lihtsad, aga võluvad mureda põhja, hapuka täidise ja maheda kardemonihõngulise kreemiga koogikesed.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Rabarberilainel jätkates – ühed lihtsad, aga võluvad mureda põhja, hapuka täidise ja maheda kardemonihõngulise kreemiga koogikesed.

Sama retsepti järgi võid valmistada ka teiste marjade või puuviljadega korvikesi, asendades rabarberi näiteks värskete hakitud maasikatega (sega juurde ka veidi suhkrut, sidrunimahla ja münti), mureli toormoosi või tärklisega valmistatud paksema mustikakastmega.

Kardemonikreemiga rabarberikorvikesed (8-10 korvikest)

Muretainas:

  • 200 g nisujahu
  • 125 g võid
  • 65 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 suur munakollane

Täidis:

  • 3 rabarberivart
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Kreem:

  • 2 dl rõõska koort
  • 3 sl suhkrut
  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 5-7 kardemonikupart või 1 tl purustatud kardemoni
  • kaunistuseks mündilehti

Valmista korvikesi nii:

1. Esmalt valmista tainas. Blenderda jahu võitükkide, suhkru ja soolaga ühtlaseks puruks. Lisa munakollane ning sõtku kiirelt taignaks. Mässi taignapall kilesse ning jäta täidise valmistamise ajaks külmkappi puhkama.

2. Seejärel rösti rabarber. Haki koorega rabarber, sega suhkru ja vaniljega läbi ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 25-30 minutit, kuni rabarber on pehme ja jumekas.

3. Kreemi jaoks uhmerda kardemon peeneks ja klopi toorjuustuga läbi. Vahusta koor suhkruga ja sega juurde toorjuust. Maitse ja vajadusel lisa väheke suhkrut.

4. Rulli tainas vähese jahuga õhukeseks ning vooderda vormid. Täksi vormide põhi kahvliga auguliseks ning küpseta koos raskusega – küpsetuspaberi ja kuivatatud tangainete-herneste või spetsiaalsete keraamiliste küpsetushernestega – 180 kraadi juures 15 minutit. Seejärel eemalda raskus ja küpsetuspaber ning küpseta veel umbes 15 minutit, kuni korvikesed on helekuldsed ja valmis. Lase jahtuda.

5. Tõsta jahtunud korvikestesse röstrabarber ning kaunista kreemiga. Ilusad tupsud saad kas pritskoti või ka tavalise kilekotiga, millel lõika üks nurk ära.

Loe blogipostitust siit!

Samal teemal

11. juuni 2020, 10:22
IKKA RABARBERILAINEL: šokolaadised rabarberi-rukkimuffinid
4. juuni 2020, 11:21
KODUNE KÜPSETIS: tatrajahu-kakao-rullbiskviit rabarberiga
24. mai 2020, 13:01
KLASSIKALISEST ERINEVALT: rabarbri-rukkivaht piimaga
12. veebruar 2020, 08:43
Mõnus maius pidupäevaks: hõrgud kohupiima-kirsikorvikesed