Köögivilja-hakkliharoog nuudlitega Foto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
15. juuni 2020, 07:25

SUVINE ARGIROOG | Köögivilja-hakkliharoog nuudlitega

Argiõhtuks sobiv lihtne roog valmib vaid poole tunniga. Pannes pannile rohkelt erinevaid suviseid köögivilju, saab eriti värske, värviküllase ja kerge roa! Munanuudlite asemel võib roas kasutada muid meelepäraseid nuudleid nt riisinuudleid või hoopis spagette. Nuudlid võib köögivilja-hakklihasegust välja jätta ja serveerida kõrvale või pakkuda juurde hoopis riisi. Seesamiõli asemel sobib kastmesse ka muu meelepärane õli.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane parika
2 tk Roheline paprika
2 tk Suur porgand
200 g Šampinjonid
100 g Herned
3 tk Küüslauguküüs
100 g Munanuudlid
2 tk Roheline sibul
3 spl Rapsiõli
400 g Veisihakkliha
KASTE
4 spl Hele sojakaste
1 spl Magus tšillikaste
2 spl Pruun suhkur
2 spl Seesamiõli
2 spl Seesamiseemned

Valmistamine

1. Valmista esmalt ette köögiviljad. Lõika seemnetest puhastatud paprikad peeneteks ribadeks ja kooritud porgandid tikkudeks. Viiluta seened ja haki küüslauk.

2. Sega kastme ained. Keeda munanuudlid soolakas vees pehmeks ja kurna.

3. Kuumuta 1 sl õli pannil, pruunista selles hakkliha ja tõsta pannilt ära. Lisa pannile veel 1 sl õli ja pane paprika, porgand ja seened ning kuumuta kuni need on enam-vähem pehmed. Sega hulka küüslauk ja herned.

4. Pane hakkliha tagasi pannile, lisa õli ja kuumuta segades 2-3 minutit. Sega hulka nuudlid. Puista peale rohelist sibulat ja serveeri kohe.