Võileivade retseptid

Herne-mädarõikavõie 

Tiina Lebane, 10. juuni 2020, 07:09
Herne-mädarõikavõieFoto: Jaan Heinmaa
Suve hakuks on värskete herneste ootus juba õige suureks kasvanud ja uued ideed selle leevendamiseks on teretulnud. Selles muidu mahedamaitselises võileivakattes annab rühikat maitset mädarõigas. Ise teed ja otsustad, kui palju seda oma hernerohelisse ja -maitselisse võidesse lisad.  

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Maitsestamata toorjuust
2 tk Keskmine küüslauguküüs
3 tl Mädarõigas, nt Felix
0.5 tl Sool
1 tl Suhkur

Valmistamine

1. Lase herned potis koos vähese veega keema tõusta, keera kuumus maha ja hoia herneid minuti jagu keevas vees. Siis vala sõelale, loputa külma veega üle (siis säilib roheline värv värskena) ja nõruta. Püreesta jahtunud herned jämedalt läbi.

2. Koori küüslaugud, pressi puruks ja sega koos hernemassiga toorjuustu hulka. Maitsesta segu mädarõika, soola ja suhkruga. Kasuta kohe.