KODUNE KÜPSETIS: tatrajahu-kakao-rullbiskviit rabarberiga
Vaja läheb:
Biskviit:
- 4 muna
- 120 g suhkrut
- 1/3 tl soola
- 2 sl tärklist
- 4 sl toortatrajahu
- 2 sl kakaopulbrit
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 600 g maitsestamata kohupiimapastat
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 2 sl suhkrut
või
- 300 g maitsestamata kohupiimapastat
- 300 g vanilje kohupiimapastat
Röstitud rabarber:
- 3 rabarberivart
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 2 sl suhkrut
Valmista rullbiskviiti nii:
Esmalt rösti rabarber. Lõika koorega rabarber 4 cm tükkideks ning sega vaniljesuhkru ja suhkruga läbi. Vala ahjuvormi ning rösti 180 kraadi juures pöördõhuga 35-40 minutit, kuni rabarber on täiesti küps ning siit-sealt jumekas. Jäta jahtuma.
Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained ning sega õrnalt ühtlaseks. Määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 10-12 minutit, kuni biskviit on küps. Kummuta teise küpsetuspaberi peale ning eemalda küpsetuspaber. Jäta jahtuma.
Sega kohupiim suhkrutega või kaks kohupiima omavahel ning määri veidi jahtunud biskviidile. Laota peale rabarberitükid ning keera pikemast servast küpsetuspaberi abil rulli. Jäta liitekoht alumiseks ning hoia rulli kuni serveerimiseni külmkapis. Hea, kui rull saaks mõned tunnid jahedas maitsestuda.
Loe blogipostitust siit!
Kommentaarid (0)