Kuidagi on sel kevadel nii juhtunud, et rabarber saab endale küpsetistes-magustoitudes paariliseks just šokolaadi või kakao.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
4. juuni 2020, 11:21

KODUNE KÜPSETIS: tatrajahu-kakao-rullbiskviit rabarberiga

Kuidagi on sel kevadel nii juhtunud, et rabarber saab endale küpsetistes-magustoitudes paariliseks just šokolaadi või kakao. Sooja ja maheda šokolaadi ning särtsaka rabarberi kontrast on üle võlli hea! Kui rabarber on veel rõõmsalt roosa, on lõpptulemus ka kaunilt värviline. 

Vaja läheb:

Biskviit:

  • 4 muna
  • 120 g suhkrut
  • 1/3 tl soola
  • 2 sl tärklist
  • 4 sl toortatrajahu
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 600 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 sl suhkrut

või

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 300 g vanilje kohupiimapastat

Röstitud rabarber:

  • 3 rabarberivart
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 2 sl suhkrut
Esmalt rösti rabarber. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Valmista rullbiskviiti nii:

Esmalt rösti rabarber. Lõika koorega rabarber 4 cm tükkideks ning sega vaniljesuhkru ja suhkruga läbi. Vala ahjuvormi ning rösti 180 kraadi juures pöördõhuga 35-40 minutit, kuni rabarber on täiesti küps ning siit-sealt jumekas. Jäta jahtuma.

Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained ning sega õrnalt ühtlaseks. Määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 10-12 minutit, kuni biskviit on küps. Kummuta teise küpsetuspaberi peale ning eemalda küpsetuspaber. Jäta jahtuma.

Sega kohupiim suhkrutega või kaks kohupiima omavahel ning määri veidi jahtunud biskviidile. Laota peale rabarberitükid ning keera pikemast servast küpsetuspaberi abil rulli. Jäta liitekoht alumiseks ning hoia rulli kuni serveerimiseni külmkapis. Hea, kui rull saaks mõned tunnid jahedas maitsestuda.

Loe blogipostitust siit!