Toiduuudised

KODUNE KÜPSETIS: tatrajahu-kakao-rullbiskviit rabarberiga 

Blogi Jazzinokitchen, 4. juuni 2020, 11:21
Kuidagi on sel kevadel nii juhtunud, et rabarber saab endale küpsetistes-magustoitudes paariliseks just šokolaadi või kakao.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Kuidagi on sel kevadel nii juhtunud, et rabarber saab endale küpsetistes-magustoitudes paariliseks just šokolaadi või kakao. Sooja ja maheda šokolaadi ning särtsaka rabarberi kontrast on üle võlli hea! Kui rabarber on veel rõõmsalt roosa, on lõpptulemus ka kaunilt värviline. 

Vaja läheb:

Biskviit:

  • 4 muna
  • 120 g suhkrut
  • 1/3 tl soola
  • 2 sl tärklist
  • 4 sl toortatrajahu
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 600 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 sl suhkrut

või

  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 300 g vanilje kohupiimapastat

Röstitud rabarber:

  • 3 rabarberivart
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 2 sl suhkrut

Esmalt rösti rabarber. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Esmalt rösti rabarber. Lõika koorega rabarber 4 cm tükkideks ning sega vaniljesuhkru ja suhkruga läbi. Vala ahjuvormi ning rösti 180 kraadi juures pöördõhuga 35-40 minutit, kuni rabarber on täiesti küps ning siit-sealt jumekas. Jäta jahtuma.

Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained ning sega õrnalt ühtlaseks. Määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 10-12 minutit, kuni biskviit on küps. Kummuta teise küpsetuspaberi peale ning eemalda küpsetuspaber. Jäta jahtuma.

Sega kohupiim suhkrutega või kaks kohupiima omavahel ning määri veidi jahtunud biskviidile. Laota peale rabarberitükid ning keera pikemast servast küpsetuspaberi abil rulli. Jäta liitekoht alumiseks ning hoia rulli kuni serveerimiseni külmkapis. Hea, kui rull saaks mõned tunnid jahedas maitsestuda.

Loe blogipostitust siit!

Samal teemal

30. mai 2020, 13:55
10 SOOLAST ROOGA RABARBERIST: kes ütles, et see tooraine vaid magusaks kõlbab?
17. mai 2020, 12:00
KEVADINE MÕNUS PRAAD: ahjuliha riisi ja rabarbriga
1. mai 2020, 14:15
RABARBER PALUB KOOKI TEHA! Toidutare lihtsaimad, maitsvaimad ja menukamad rabarberikoogid!
19. juuni 2019, 17:59
BLOGI | Maitsev kunstiteos: rabarberi-tarte mandlikreemiga