Toiduuudised

Lihtne lõuna vaid viiest koostisosast: soe suitsukana-kartulisalat 

Kristi Rebane, Nipiraamat, 14. juuni 2020, 08:38
Mõnusalt toitev kartuli-suitsukanasalat.Foto: Kristi Rebane
Rõõmsalt roheline salat sobib nii tõhusaks lõunasöögiks kui ka suveõhtul terrassil nautimiseks. Sama salat ilma kanata on maitsev ka grilli kõrvale. Värskeid kartuleid ära aga koori, nii saavad sööjad kätte ka kõik õrna koore all olevad vitamiinid.

Vaja läheb (neljale):

  • 300 g väikeseid varajasi kartuleid
  • 10 vutimuna
  • 100 g rukolat
  • peotäis rediseid
  • 400 g suitsukana
  • soola, pipart, oliiviõli

Valmista salatit nii:

1. Pese kartulid, lõika pooleks või sektoriteks ning keeda pehmeks.

2. Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit, kui soovid poolpehmeid mune, või 3 minutit, kui eelistad läbi küpsenud rebu. Nõruta ja ehmata mune külma veega. Koori munad ja lõika pooleks.

3. Viiluta pestud ja nõrutatud redised. Loputa ja nõruta ka rukola. Tükelda suitsukana.

4. Surista kannmikseris kastmeks peotäis rukolat ja 2 sl oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga. 

5. Sega kaste kartulite, rediste ja suitsukanaga, puista sekka ülejäänud rukola. Jaga salat taldrikutele, kõige peale tõsta vutimunad.