Toiduuudised

Mõnus roog värsketest kartulitest: küüslaugune pommu-kartulipada 

Blogi Jazzinokitchen, 28. mai 2020, 11:46
Tummine pajaroog on kerge, kuid täidab hästi kõhtu. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Turul olla juba nähtud värsket kartulit. Mitte küll kodumaiseid, kuuldavasti mõned hilisemad alles panevad kartulit maha, aga sellegipoolest ausaid mugulaid. Mina ise maailma suurim kartulifänn ei ole, kuid siin-seal on need tagasihoidlikud kollapõsed täpselt omal kohal. 

Näiteks pajaroogades, kus nad oma kuju hoiavad ning erinevalt talvekartulitest ära ei lagune. Tummine pajaroog on kerge, kuid täidab hästi kõhtu. Küüslauguga ma siin roas tagasi ei hoiaks. Retseptis välja toodud viie küüne all on mõeldud Eesti vägevaid lauke. Kui sul on kodus Hiina küüslauk, siis seda võib julgelt vähemalt terve pea panna.

Pommu-kartulipada (neljale)

  • 2 keskmist baklažaani
  • 500 g värsket kartulit
  • 400 g purustatud tomateid
  • 5 küüslauguküünt
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 0,5-1 tl tšillihelbeid
  • praadimiseks õli
  • soola-pipart
  • serveerimiseks maitserohelist

Valmista pada nii: 

Samal teemal

Lõika baklažaanid paksudeks viiludeks, puista mõlemale küljele soola ning jäta 10-15 minutiks seisma. Patsuta baklažaanidelt tekkinud piisad ning lõika viilud sektoriteks. Kuumuta pannil õli, pruunista baklažaanitükid jumekaks ning tõsta potti.

Pese ja lõika kartulid pooleks või neljaks ning pruunista samamoodi pannil tilga õliga. Jäta koor alles, nii saad ka kõik otse koore all asuvad vitamiinid kartulitest kätte. Lisa kartulitele kooritud ja purustatud küüslauk, kuumuta veel minutike ning lisa kartul baklažaani juurde potti.

Vala peale purustatud tomatid ning tomatikonservpurgitäis vett, maitsesta pune, paprika ja tšilliga ning hauta, kuni kartul on pehme. Timmi paika soolasus, jahvata peale musta pipart ning serveeri maitserohelisega.

Vaata blogipostitust siit!