Salati retseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Raudsed nõgesekrõpsud viivad kevadise väsimuse minema 

Evelin Ilves, 24. mai 2020, 07:21
NõgesekrõpsudFoto: Evelin Ilves
Kuna paljud naised kurdavad kevadel väsimust ning pahatihti näitab vereanalüüs rauapuudust, soovitan seekord meie looduses just tärganud raudnõgesest imelihtsa ja supermaitsva roa, mis sobib nii omlettide kui mistahes pearoogade kõrvale või ka lihtsalt tervislikuks maiustamiseks. Nõgese kasulikke omadusi on meie oma teadlased uurinud ning just rauda suudab inimene sellest väekast taimest väga hästi omandada.

Vaja on

Korja paar peotäit noori raudnõgeseid – kanna kindaid, muidu on mitu päeva käed pakitsustest tulvil. Vajadusel loputa.

Kui soovid nõgest toorsalatisse lisada, lase korraks kuuma kraanivee alt läbi – siis lehed enam ei kõrveta.

Tee nii

Nopi ära lehed ja kuivata köögipaberiga. Raputa peale mere- või kivisoola ja nirista head külmpressitud oliiviõli.

Sega hoolega läbi ning pane ahjuplaadil u 200–220kraadisesse ahju. Jälgi, et lehed ära ei kõrbeks, aga natuke pruuniks võivad ikka minna.

Küpsetamiseks kulub 6-12 minutit.

Imemaitsev mineraalipomm – ja tõesti isegi parem kui kuulus ja hinnatud lehtkapsas!